ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές 2015: Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα ονόματα των υπουργών

Εκλογές 2015: Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα ονόματα των υπουργών

«Αγώνας δρόμου» στο παρασκήνιο προκειμένου μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου να έχει ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου - Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Την Πέμπτη το βράδυ και αφού παραδώσει τη διερευνητική εντολή ο κ. Λαφαζάνης πρέπει να έχουν τελειώσει όλα και να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών με επικρατέστερη την 20η Σεπτεμβρίου.

Από το Μέγαρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας διαμηνύουν ότι με άδειες καρέκλες δεν μπορεί να συγκληθεί Συμβούλιο Αρχηγών και συνεπώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, προτίθεται να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα εξηγεί τους λόγους που δεν έχει συγκληθεί το Συμβούλιο και να καταγράφει ποιοι πολιτικοί αρχηγοί ήταν υπέρ της σύγκλισης και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Newsbomb.gr στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο κορυφαίος Συνταγματολόγος κ. Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος να θυμίσουμε ότι στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακός Yπουργός Eσωτερικών στην Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου. Στις 21 Ιουνίου, μετά από πρόταση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα κεντρικός διαπραγματευτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει ο πτέραρχος εν αποστρατεία κ. Ιωάννης Γιάγκος ο οποίος διατέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει ο σημερινός υφυπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τέλος για το υπουργείο Εξωτερικών οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης.

Σχετικές ειδήσεις