ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι μαντινάδες της οικογένειας Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι μαντινάδες της οικογένειας Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμπνευση είχε κατά την περιοδεία του στο Ρέθυμνο ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά περισσότερο χάρηκε την έμπνευση των ανθρώπων που τον υποδέχθηκαν με μία μαντινάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη δεν τα πάει και τόσο καλά με τις μαντινάδες...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε ν' ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία από τις μαντινάδες που του αφιέρωσαν.

«Όπως φοβάται η ελιά το τσίμπημα του δάκου έτσα φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τη γλώσσα του Κυριάκου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λατρεύει τις… περήφανες μαντινάδες, όπως αυτή που φωτογράφισε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο παρελθόν με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Στο πέταμα του αετού, πολλά πουλιά ζηλιένε, γιατί πετούνε χαμηλά, κι α θένε κι α δε θένε».

Και η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, δεν… πάει πίσω. Αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του προέδρου και εκ νέου υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Κρήτη, τον είχε υποδεχθεί με μαντινάδα: «Καλώς μας ήρθες πρόεδρε, η Κρήτη καμαρώνει, που ένας άντρας μπεσαλής κάθεται στο τιμόνι».

Από την άλλη, βέβαια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δε φαίνεται να συμμερίζεται την χαρά της… εμπνεύσεως που προσφέρουν οι μαντινάδες.

Στην πρόσφατη περιοδεία του στα Ανώγεια της Κρήτης τον υποδέχθηκαν με την παρακάτω μαντινάδα: «Οπως και η πρώτη άμα χαθεί η δεύτερη ευκαιρία, χάνεις την πιθανότητα να γράψεις ιστορία!».

Σ.σ., Αχ αυτές οι μαντινάδες…

Σχετικές ειδήσεις