ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πυκνώνουν οι επαφές για τη νέα πατριωτική συμμαχία

Πυκνώνουν οι επαφές για τη νέα πατριωτική συμμαχία

Ήταν να μην γίνει η αρχή των συζητήσεων για τον νέο πολιτικό σχηματισμό της κεντροδεξιάς, με την συνέντευξη τύπου που έδωσε στην ΕΣΗΕΑ ο ανεξάρτητος Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Οι συναντήσεις πύκνωσαν και πολύ συχνά πλέον άτομα από διαφορετική πολιτική αφετηρία προσπαθούν να γεφυρώσουν αντιθέσεις και να διαμορφώσουν θέσεις.

Την Τρίτη στην Πατησίων, πριν λίγες μέρες στην Κηφισιά, χθες στην Ιπποκράτους, στα γραφεία του 3ου ορόφου που στέγασε τις νέες πολιτικές πρωτοβουλίες του ο γνωστός από την τηλεόραση, αλλά και από τα έδρανα της Βουλής Κ. Βελόπουλος, και σήμερα πίσω από το CARAVEL, στα κεντρικά γραφεία των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, όπου υπάρχει συγκέντρωση μόνο πρώην εκείνων που έχουν περάσει μία ή και περισσότερες φορές το κατώφλι της Βουλής και τώρα παραμένουν άστεγοι, δομείται σιγά - σιγά ένας νέος πατριωτικός «ΣΥΡΙΖΑ», από τα δεξιά έως και τα αριστερά του δημοκρατικού τόξου.
Και δεν μιλάμε για τα τηλέφωνα που έχουν πάρει φωτιά.

Οι αρχικές πρωτοβουλίες φαίνεται ότι βρήκαν αμέσως πρόσφορο έδαφος και δεν άργησαν να σχηματίζονται οι αρχικοί πυρήνες. Οι πολιτικές εξελίξεις, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η μετάλλαξη της ΝΔ σε ... «ΠΑΣΟΚ»!!!!!, του ΠΑΣΟΚ σε «ΔΗΜΑΡ»!!!! , αλλά και οι πρόσφατες διαρροές του ΔΝΤ φαίνεται ότι σήκωσαν από τον καναπέ ακόμα και τούς πιο επιφυλακτικούς.

Κάπου στην Ιπποκράτους λοιπόν συναντήθηκαν λοχαγοί, ανθυπολοχαγοί και δεκανείς προκειμένου να προετοιμάσουν την έναρξη και την πολιτική ταυτότητα του νέου σχηματισμού. Στελέχη από το «Άρμα Πολιτών», το «Κόμμα των Αγροτών», από το «Κίνημα των Ελευθέρων Φοιτητών», από το πρώην κομματικό σχηματισμό των «Στρατιωτικών», από το Κίνημα της «Δραχμής» , αλλά και από έξι διαφορετικές πατριωτικές κινήσεις που ξεχώρισε ο δυνατός και σαφής λόγος του Σ. Καλεντερίδη.

Το κείμενο – ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα, που άρχισε ήδη να κυκλοφορεί ο γνωστός καθηγητής και παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβας, αποτέλεσε την πρώτη βάση συζήτησης. Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ενημερώθηκαν και οι «προεστοί και οι δημογέροντες», οι οποίοι παρακολουθούν τις κινήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον μια και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τέτοιες κινήσεις είναι σαν το παγόβουνο. Πάντα αυτό που φαίνεται είναι πολύ μικρότερο απ αυτό που κρύβεται.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες ενώ προτείνεται να διοργανωθεί από κοινού μια μεγάλη συνάντηση σε πόλη της περιφέρειας. Ενώ είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν .... για να ακολουθήσουν!!!!

Σχετικές ειδήσεις