ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επεισόδιο Ζωής - Βούτση σε εκδήλώση για τα θύματα του Διστόμου

Επεισόδιο Ζωής - Βούτση σε εκδήλώση για τα θύματα του Διστόμου

Δύο ξένοι είναι πλέον οι πρώην «σύντροφοι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γνωστό πως οι κ.κ. Βούτσης και Κωνσταντοπούλου δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μετά την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου κόμματος από την πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος έχουν αφήσει επανειλημμένα αιχμές ενώ πλέον δεν λένε ούτε... καλημέρα!

Σήμερα, Παρασκευή, 10 Ιουνίου παραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δίστομο για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της «Πλεύσης Ελευθερίας» με πρωτοστάτες την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάννη Σταθά, τη Ραχήλ Μακρή και τον Κώστα Ζηκογιάννη.

Στην πορεία προς το μνημείο των πεσόντων, η αντιπροσωπεία του νεοπαγούς κόμματος πορεύθηκε με το πανό των Γερμανών ακτιβιστών «ΑΚ Δίστομο», που ενεργοποιούνται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το γερμανικό κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις -ένα ζήτημα, σημειωτέον, για το οποίο η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε δώσει «μάχες» και ως πρόεδρος της Βουλής.

Η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο..

Από την πλευρά της πολιτείας, το «παρών» έδωσε ο νυν πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μάλιστα, κάποια στιγμή, πέρασε και μπροστά από το πανό που κρατούσε η αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας. Τότε, από την πλευρά τους, ακούστηκαν συνθήματα περί «γερμανοτσολιάδων», με τον κ. Βούτση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να περιορίζεται σε μία υπεροπτική ματιά προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, μην δίνοντας συνέχεια στο περιστατικό...

Σε δήλωσή της για τα θύματα του Διστόμου, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε:

«Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου. Η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, πούλησε την υπόθεση των γερμανικών οφειλών, πούλησε την υπόθεση του Διστόμου, όπως πούλησε την πατρίδα. Εναπόκειται, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για ελευθερία, Δημοκρατία, δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για ειρήνη, να παλέψουν προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου, αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία».

Σχετικές ειδήσεις