ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σάλος στην Βαρκελώνη για την χλιδάτη διαμονή του Βαρουφάκη

Σάλος στην Βαρκελώνη για την χλιδάτη διαμονή του Βαρουφάκη

Έξαλλοι οι Καταλανοί με τη δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, που ξόδεψε χωρίς φειδώ τα αποθέματα του δημοτικού ταμείου για την διαμονή του ζεύγους Βαρουφάκη στην Βαρκελώνη τον περασμένο Οκτώβριο.

Σφοδρά πυρά δέχεται τις τελευταίες ώρες η Άντα Κολάου, μετά τη δημόσια παραδοχή της ότι ξόδεψε 1.211 ευρώ από το δημόσιο ταμείο για την τριήμερη διαμονή του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Βαρκελώνη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του επέλεξαν να μείνουν σε δύο διαφορετικά boutique hotel πέντε αστέρων, όταν επισκέφθηκαν την Βαρκελώνη τον περασμένο Οκτώβριο, για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, γράφει η Telegraph.

Το Ciudadanos, η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει ότι τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου ότι απέκρυψε τον λογαριασμό.

Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου.

Η δήμαρχος από την πλευρά της απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έκλεισε» τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos ότι κάνει εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις