ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

LIVE - O Ομπάμα στην Αθήνα: Γιατί αποκλείστηκαν από το δείπνο Περιστέρα και Μαρέβα;

LIVE - O Ομπάμα στην Αθήνα: Γιατί αποκλείστηκαν από το δείπνο Περιστέρα και Μαρέβα;

Ειδήσεις - Επίσκεψη Ομπάμα:Δεν θα είναι καλεσμένες στο επίσημο δείπνο οι σύζυγοι του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της... Μισέλ Ομπάμα!

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ.. ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ!

Πραγματικό «φρούριο» θυμίζει από το πρωί η Αθήνα. Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να κυλήσουν όλα ομαλά. Μέσα σε όλα έχει ανακοινωθεί και στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό, κάτι που σημαίνει πως η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας θα φαντάζει απαγορευτική.

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με το ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Μισέλ Ομπάμα, δεν συνοδεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο στο ταξίδι του στην Ελλάδα. Αυτό δημιούργησε κάποιες...καραμπόλες! Και έτσι το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι άνευ συζύγων!

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα χωρίς τις συζύγους τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του. Κατά συνέπεια η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα αλλά και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα είναι παρούσες στο δείπνο.

Στο τραπέζι θα προσκληθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Μιχαλολιάκου, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης και επιχειρηματίες. Αγνωστο παραμένει αν θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αν και πρόκειται για επίσημο δείπνο, η γραβάτα θα είναι προαιρετική, λόγω...πρωθυπουργού, ο οποίος δεν φοράει γραβάτα.

Όσο για τις προετοιμασίες, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα κλείσουν το κέντρο της Αθήνας, κόκκινα χαλιά θα στρωθούν στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η προεδρική φρουρά θα αποδώσει τιμές και θα γίνει ανάκρουση εθνικών ύμνων.

Το μενού, θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, ενώ το φαγητό θα συνοδεύεται με λευκό κρασί. Το επιδόρπιο θα είναι γλυκό με κάστανα, ενώ στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι.

Σχετικές ειδήσεις