ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Λυπάμαι πολύ»: Τα sms Τσίπρα – Παπαδημητρίου λίγο πριν την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας

«Λυπάμαι πολύ»: Τα sms Τσίπρα – Παπαδημητρίου λίγο πριν την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας

Δύο γραπτά μηνύματα σφράγισαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (26/02) το τέλος της συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ήταν το μήνυμα της υποβολής παραίτησης που έστειλε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και το μήνυμα αποδοχής της παραίτησης του Πρωθυπουργού.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος» τα sms είχαν περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα παρά πολιτικό. Μετά την απομάκρυνση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, μετά το σάλο που ξέσπασε για την επιδότηση ενοικίου που λάμβανε, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (26/02) αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του. Λόγω του προχωρημένου της ώρας έστειλε προσωπικό μήνυμα στον Πρωθυπουργό. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με ένα sms 31 λέξεων δήλωνε παραίτηση στον Αλέξη Τσίπρα:

«Καλησπέρα Αλέξη. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πως είναι δύσκολη η παραμονή μου στην Κυβέρνηση. Γι’ αυτό σου δίνω την παραίτησή μου. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να υπηρετήσω τη χώρα».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα δεν άργησε να έρθει:

«Λυπάμαι πολύ. Ορισμένες φορές η ζωή φέρνει τα πράγματα διαφορετικά απ’ ό,τι τα σχεδιάζουμε. Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου και τη σέβομαι. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω για όσα έκανες». Λίγες ώρες αργότερα το Μαξίμου ανακοίνωνε την απομάκρυνση του κ. Παπαδημητρίου και ουσιαστικά ξεκινούσε την αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό.

Σχετικές ειδήσεις