ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος θέλει «νέους» στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος θέλει «νέους» στο ΠΑΣΟΚ

Με στόχο την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ πορεύεται στις εκλογές ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενάμιση μήνα αφού ανέλαβε τα ηνία της παράταξης και δύο εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Η ανανέωση που επιχειρείται σταδιακά θα συνεχιστεί για το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και μετά τις εκλογές.

Τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια ήταν ανανεωμένα κατά 60%, αλλά η προσέγγιση νέων ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική, θα συνεχιστεί για το κόμμα της Ιπποκράτους, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου.

Αυτό το μήνυμα –μεταξύ άλλων– θέλησε να στείλει ο κ. Βενιζέλος βάζοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας 6 νέους ανθρώπους, από τους 12.

Αυτοί είναι οι:

Νίκος Ανδρουλάκης (Μέλος πολιτικού συμβουλίου – Πολ. Μηχανικός)

Κυριακή Σταμαδιάνου (Δικηγόρος)

Τάσος Φλάμπουρας (Επιχειρηματίας Τεχνολογιών Διαδικτύου)

Σωτήρης Γκασούκας (Δικηγόρος Οικονομολόγος)

Φραγκίσκος Μπριλάκης (Αγρότης)

Μαρία Αναγνωστοπούλου (Μέλος Εθνικού Συμβουλίου)

Μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωσή του, ο κ. Βενιζέλος έκλεισε ραντεβού με 35 νέους επιχειρηματίες, τους οποίους το γραφείο Τύπου του κόμματος τους χαρακτηρίζει «καινοτόμους και εξωστρεφείς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους, όπως οι νέες τεχνολογίες, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η παραγωγή λογισμικού, η μικροηλεκτρονική και η βιοτεχνολογία».

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος, μετά τη σκληρή κριτική που άκουσε –ιδίως κεκλεισμένων των θυρών – για την απόφασή του να δεχτεί στις τάξεις του κόμματός τους διαγραφέντες βουλευτές.

Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε ότι θα συσπειρώσει το κόμμα, όμως δεν θέλει να δώσει την εικόνα της πολιτικής ακινησίας όσον αφορά στην εξέλιξη και τις απαιτήσεις τις εποχής.

Έτσι μετεκλογικά υποστηρίζουν οι συνομιλητές του, σε κάθε περίπτωση θα έχει δημιουργήσει μια μαγιά ανθρώπων που θα τον συνοδεύσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.