ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Σε πανικό το πολιτικό κατεστημένο

Α. Τσίπρας: Σε πανικό το πολιτικό κατεστημένο

Να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής ομιλίας στου στην Ξάνθη, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αντίθεσή του με το μνημόνιο και άσκησε δριμεία κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Επίσης, χαρακτήρισε ανησυχητικό φαινόμενο για τη δημοκρατία τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως όσο πλησιάζει η ώρα να μιλήσει ο λαός «τόσο το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας που υποστήριξε με πάθος το μνημόνιο, διότι δε νοιάστηκε για την κοινωνία αλλά μονάχα για το δικό του συμφέρον, θα βρίσκεται σε πανικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη δημοσκόπηση είναι «η επαφή με τον κόσμο», από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ένα «ρεύμα γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που δε νοιάζεται ν' αυξήσει τις δυνάμεις του αλλά να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την κατρακύλα για τον ελληνικό λαό».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει μεγαλύτερη αισιοδοξία την επομένη των εκλογών. «Να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα, να σταματήσουμε το μνημόνιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει μόνο με ενότητα, μόνο με αυτοπεποίθηση και ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και τα τρία», επισήμανε.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις μειονοτικές Τοπικές Κοινότητες του Εχίνου και του Κενταύρου του Δήμου Μύκης όπου συνομίλησε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης και έτυχε θερμής υποδοχής.