ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Μηταράκης: Μόνο με αυτοδυναμία της ΝΔ θα υπάρξει σταθερότητα

N. Μηταράκης: Μόνο με αυτοδυναμία της ΝΔ θα υπάρξει σταθερότητα

Αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να βγούμε από την κρίση, χαρακτήρισε ο Νότης Μηταράκης τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

Ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β' Αθηνών, ο οποίος έχει πάρει στην πλάτη τις οικονομικές προτάσεις του κόμματός του, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο, μόνο όταν καταφέρει να μπει σε ρυθμούς Ανάπτυξης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, τόνισε ότι το δεύτερο μνημόνιο δεν περιλαμβάνει αρκετά μέτρα ανάπτυξης για να ισορροπήσει η οικονομία, αφού έχουμε ένα φαύλο κύκλο ανεργίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της μείωσης φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Μηταράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι το 2010 και ενώ η χώρα είχε ακόμη πρόσβαση στις αγορές το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε τη λογική των φόρων σε μα οικονομία που κατέρρεε, μέσω του δόγματος Παπακωνσταντίνου, το οποίο έλεγε «πρώτα θα λύσω έλλειμμα και μετά θα έρθει η ανάπτυξη».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και στη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου περί «προοδευτικής φορολόγησης».

«Ήταν προοδευτικό τα χαράτσι της ΔΕΗ; Ποιοι το πληρώνουν; Οι εφοπλιστές ή οι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα;» ήταν το σχόλιο του κ. Μηταράκη.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι έφερε 15 νομοσχέδια προς ψήφιση μέσα σε δύο χρόνια και τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας της ΝΔ, που μπορεί -όπως είπε- να αποτελέσει τον μόνο παράγοντας σταθερότητας στη χώρα.