ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανασίου: Ως υπουργός πάγωσα τους μισθούς αλλά δεν τους μείωσα

Παπαθανασίου: Ως υπουργός πάγωσα τους μισθούς αλλά δεν τους μείωσα

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ΒΗΜΑ FM ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαθανασίου μίλησε για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε , για την περίοδο που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών αλλά και για την ικανότητα της ΝΔ να βγάλει τον τόπο από την κρίση.


Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στην έλλειψη μέτρων που μας οδήγησαν στην επίβλεψη του ΔΝΤ. Αναγνώρισε τα λάθη που έκανε η Νέα Δημοκρατία η οποία όπως παραδέχεται τιμωρήθηκε μετά τις εκλογές.

Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε :«Η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές είπε αλήθειες, την ώρα που οι άλλοι κορόιδευαν τον κόσμο με τα λεφτά υπάρχουν εμείς είπαμε λεφτά δεν υπάρχουν και πρέπει να πάρουμε τώρα τα δύσκολα μέτρα, διότι αν δεν τα πάρουμε τώρα ,δηλαδή τότε το 2009, πολύ σύντομα θα μας επιβάλοντο απ έξω πολύ χειρότερα. Πράγμα που έγινε».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην περίοδο που διατέλεσε υπουργός λέγοντας πως και τότε του είχε ζητηθεί να κόψει μισθούς και συντάξεις. Όμως εκείνος δεν το δέχτηκε και αυτός ήταν ο λόγος που του ασκήθηκε έντονη κριτική από το ΠΑΣΟΚ. Δέχτηκε να παγώσει τους μισθούς και όχι να τους μειώσει, καθώς κάτι τέτοιο όχι μόνο δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, αλλά όπως αποδείχτηκε, είναι οικονομικά μη αποδοτικό.

Όσον αφορά το μνημόνιο ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Ο Σαμαράς από την πρώτη στιγμή ήταν εναντίον του μνημονίου και δικαιώθηκε γι αυτό. Αναγκάστηκε επειδή φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού να στηρίξει το μνημόνιο ΙΙ το οποίο συνεχίζει να περιέχει , και θέλω να είμαι ειλικρινής, πολλά μέτρα στα οποία διαφωνούμε, αλλά από την άλλη μεριά πετύχαμε και σημαντικά πράγματα».

Τέλος διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και στην παρούσα φάση είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να διαπραγματευτεί. Αρκεί να βγει ισχυρή από τις εκλογές της Κυριακής.

Πηγή: Newscode