ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Α. Σαμαρά στο Σύνταγμα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Α. Σαμαρά στο Σύνταγμα

Λεπτό προς λεπτό στο newsbomb.gr η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, που κλείνει την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας

21:41 Αγώνας μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θα είναι νίκη για δουλειά, για ασφάλεια, για δικαιοσύνη. Ευχαριστώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλό αγώνα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

21:40 Να ξέρετε ότι από εδώ πάνω αυτό το θέαμα που υπάρχει, γεμάτο όλο το Σύνταγμα, είναι απόδειξη της μεγάλης νίκης που θα πετύχουμε την Κυριακή το βράδυ. Αγώνας λοιπόν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

21:39 Εύχομαι στον καθένα καλή ψήφο και με την νίκη την Κυριακή. Για την Ελλάδα.

21:38 Αυτή η μάχη δεν είναι σαν καμία άλλη. Αυτές οι εκλογές είναι για την Ελλάδα. Οι δυσκολίες που περνάμε μας ενώνει.

21:37 Η αξιοποίηση του πλούτου μας μας αφορά όλους. Για άλλη μια φορά σας καλώ να πάμε μαζί στην κάλπη την Κυριακή. Να πάμε όλοι και να ψηφίσουμε και με το νου και με την καρδιά.

21:35 Ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια λέμε εμείς. Η πολιτικής μας αφορά όλο τον ελληνικό λαό.

21:34 Όταν μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης, θα βγούμε από τον δρόμο της ύφεσης. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την καταιγίδα που την έριξε ο κ. Παπανδρέου.

21:33 Η μάχη της Κυριακής θα είναι δύσκολη. Παλιότερα ένας πολιτικούς θα έταζε λαγούς με πετραχήλια. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο από Δευτέρα. Δεν κλείνω το μάτι σε κανένα. Θα είμαι σκληρός αλλά και δίκαιος απέναντι σε όλους και απέναντι στους αδύναμους.

21:32 Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα. Θέλουμε κυβέρνηση σταθερή, δουλειές για όλους και ασφάλεια για τον πολίτη.

21:31 Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων; Εκείνοι που ήταν πίσω από την Υπατεία;

21:30 Αναρωτηθείτε τι θέλετε να κάνουμε. Να τα σπάσουμε με τους εταίρους ή να χτίσουμε συμμαχίες;

21:29 Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν είχε τόσο ξεκάθαρα διλήμματα. Απευθυνόμαστε σε όλους, στους ανέργους, στους δημόσιους υπαλλήλους, στους απλούς ανθρώπους της γειτονιάς.

21:28 Υπάρχουν και οι άλλοι που θέλουν μισο τιμής να πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο. Αυτά τα δυο συμφέροντα εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, αλλά εμείς λέμε όχι. Η ζημιά που απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει δεν διορθώνεται. Μην πει κάνεις: εντάξει και τι έγινε. Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν θα επιστρέψει μετά από 6 μήνες, μετά από 6 χρόνια θα επιστρέψει. Αυτές οι εκλογές είναι για την Ελλάδα και το μέλλον της.

21:24 Η μάχη είναι δύσκολη. Απέναντι μας δεν έχουμε μόνο το ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία είναι το λόμπι της δραχμής. Σε αυτούς που φέρνουν τη καταστροφή και στον κάθε κ. Τσίπρα που θέλει παίζει ζαριές στην πλάτη της Ελλάδας εμείς τους λέμε όχι.

21:23 Να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα. Να φέρουμε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ποιοι εμποδίζουν τις επενδύσεις. Ας διαβάσετε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Απαγορεύουν ακόμα και την κατασκευαστική δραστηριότητα. Κλείνουν τα δημόσια πανεπιστήμια και δεν θέλουν τα ιδιωτικά. Όμως από Δευτέρα όλα αυτά θα τελειώσουν.

21:22 Αυτοί φοβίζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο. Και δικούς τους ακόμα τρομοκρατούν. Ο Τσίπρας ανοίγει δημόσιο διάλογο για επιστροφή στη δραχμή.

21:20 Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, τώρα που δικαιώνονται οι δικές μας θέσεις, τώρα βρήκαν να προτείνουν να τα σπάσουμε με το ευρώ. Ο καθένας καταλαβαίνει τι είναι αυτή η άποψη.

21: 17 Καταλαβαίνουμε καλά τι ήθελε να πει ο κ. Ολάντ για ορισμένους που θέλουν η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

21:16 Όσο πιο ενισχυμένη βγει η Νέα Δημοκρατία τόσο ευκολότερα θα σχηματιστεί κυβέρνηση την Δευτέρα.

21:13 Ελλάδα με συμμαχίες είναι με δυνατή Ελλάδα. Ελλάδα απομονωμένη είναι μια αδύναμη Ελλάδα. Τι θέλουν όμως οι Έλληνες; Κυβέρνηση ή ακυβερνησία; Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κυβέρνηση αριστεράς, τα άλλα αριστερά κόμματα όμως δεν θέλουν συνεργασία. Πως θα κάνει λοιπόν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει ακυβερνησία. Εμείς ζητάμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για το καλό του τόπου.

21:12 Τι Ελλάδα θέλουμε; Γιατί θέλει ο κ. Τσίπρας να μας αφήσει χωρίς συμμαχίες; Πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας. Η Κύπρος ήδη απάντησε. Χθες ο Μπαγίς είπε ότι η χώρα του δεν δέχεται το δίκαιο της θάλασσας, όμως ο Τσίπρας είπε ότι θα ζητήσει την άδεια της Τουρκίας για την ΑΟΖ.

21:11 Δεσμευόμαστε να αλλάξει ο νόμος, να ενισχύσουμε την αστυνομία. Να βγάλουμε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να προωθήσουμε τον μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών. Θα αρχίσει η μαζική επιστροφή στην πατρίδα τους. Όλα αυτά θα γίνουν με το νόμο. Η Ελλάδα θα πάψει να είναι μαγνήτης για τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα θα γίνει και πάλι χώρα φυσιολογική. Ασφάλεια ή φόβος; Αυτό θα το αποφασίσει την Κυριακή ο ελληνικός λαός. Και απόψε εδώ αποφάσισε: ασφάλεια ασφάλεια ασφάλεια.

21:10 Αυτοί θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία. Καλούν τους μετανάστες να φέρουν εδώ και τις οικογένειές τους. Υπόσχονται στους λαθρομετανάστες επίδομα ανεργίας και ταξιδιωτικά έγγραφα.

21: 09 Εμείς λέμε ανάπτυξη. Να σπάσει η γραφειοκρατία. Απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται να μας φέρει πίσω, εμείς σπρώχνουμε την Ελλάδα μπροστά. Ο λαός θα αποφασίσει.

21:08 Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε οικονομικό πρόγραμμα χωρίς στοιχεία. Το «λεφτά υπάρχουν» δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λέει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Όσα μας έφεραν ως εδώ εκφράζονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το γνωρίζουμε ότι το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ.

21:07 Η νεολαία απόψε δείχνει ότι θέλει δουλειές. Αυτή μας δίνει την μεγάλη αισιοδοξία. Με τέτοια νεολαία ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.

21:06 Έχουμε από τη μια θέσεις εργασίας αλλά μέσα στο ευρώ και από την άλλη τον εφιάλτη της μαζικής ανεργίας και την καταστροφή του τόπου.

21:05 Η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος. Από τον περασμένο Νοέμβριο ζητάγαμε επαναδιαπραγμάτευση. Αν σήμερα έρθουμε σε ρήξη με τους εταίρους θα μας ανάγκαζαν να βγούμε από το ευρώ. Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο για να υπογράψει αργότερα πολύ ένα χειρότερο.

21:04 Για πολλά χρόνια γονατισμένη θα ήταν η Ελλάδα αν γυρνούσαμε στη δραχμή. Τους απαντάμε και το ξέρουμε: υπάρχουν κάποιοι που θέλουν τη χώρα μας μαύρο πρόβατο Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε θα κάνουμε τη χάρη σε ξένα έντυπα. Υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού.

21:03 Είναι η μάχη δύσκολη. Τα μηνύματα που έρχονται είναι καλά. Αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Το πρώτο δίλλημα είναι ευρώ ή δραχμή.

21:02 Αποφασισμένοι προχωράμε. Λέμε και θα το κάνουμε πράξη. Ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια.

21:00 Η Ελλάδα απόψε μας ενώνει, απόψε έχουμε γιορτή, γιορτή ενότητας για κάθε Έλληνας για κάθε Ελληνίδα.