ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ.Βενιζέλος: Μέχρι αύριο πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση

Ευ.Βενιζέλος: Μέχρι αύριο πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Η αριστη λύση που πρέπει να επιδιώξουμε, είναι η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Βεβαίως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι απολύτως απογοητευτικές. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση, αλλά ότι αυτή δεν θα έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει καμία πολιτική πέραν της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι απειλητικό.

.Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και να δημιουργούν τις συνθήκες για την αποτυχία της κυβέρνησης.

Ο λαός αποφάσισε την παραμονή στην Ευρωζώνη, την διατήρηση των κεκτημένων της δανειακής σύμβασης και έδωσε εντολή συνεργασίας και συστράτευσης. Αυτό όμως δεν γίνεται από όλους αντιληπτό.

Το πιο κρίσιμο είναι να επιτύχουμε το μεγαλύτερο εύρος συνεργασίας, μέχρι αύριο το βράδυ.

Αυτοί που θα επιλέξουν τη θέση της αντιπολίτευσης πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει καθήκον συμπόρευσης.

Πρέπει να στείλουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας και στο εξωτερικό μήνυμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής.

Είναι προφανές ότι τα θέματα στα οποία αναφέρθηκα τώρα προτάσσονται έναντι όλων των άλλων, όπως το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός. Αρά σημασία έχει να μην καθυστερούμε.

Η διερευνητική εντολή πρέπει να έχει ως κατάληξη τη σύσκεψη των 4 αρχηγών των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.