ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Κουβέλης: Λευκή επιταγή είναι προφανές ότι δεν δίνω

Φ.Κουβέλης: Λευκή επιταγή είναι προφανές ότι δεν δίνω

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για άσκηση πολιτικής που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και για σταδιακή απαγκίστρωση από όρους του μνημονίου, όπως η μείωση των κατωτάτων μισθών και η μετενέργεια, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος.

«Λευκή εξουσιοδότηση εμείς δεν δίνουμε σε κανέναν», είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί.

Αναφερόμενος τέλος, στα πρόσωπα που θα συγκροτούν την «κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» όπως επανέλαβε, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «σύμπτωση και συναίνεση».