ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ούτε νέο μνημόνιο ούτε νέα δάνεια

Βενιζέλος: Ούτε νέο μνημόνιο ούτε νέα δάνεια

Συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη είχε ο Ευ. Βενιζέλος.

Επί τάπητος τέθηκαν όλες οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με τα στελέχη του Κινήματος να ζητούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο για μια σειρά από ζητήματα.

Όσον αφορά την οικονομία,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, ούτε το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Είπε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ενισχυθεί η λειτουργική ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να αφήσει αιχμές κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό μετέφερε τα «παράπονά» του για τον κ. Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έφερε ποτέ μια ολοκληρωμένη πρόταση. Ακόμα αναμένεται η παρουσίαση του νέου συστήματος αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, ανοίγει το μισθολογικό χωρίς να έχει υλοποιήσει το προηγούμενο, του 2011», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις