ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε

Σαμαράς: Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ μίλησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις με αφορμή τα γεγονότα στο πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας λόγο για κατάντια και οπισθοδρόμηση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι σε καμία χώρα του εξωτερικού τα πανεπιστήμια δεν είναι “ξέφραγα αμπέλια” και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε».

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «αυτό δεν είναι δημόσια παιδεία είναι αρρώστια και τυραννία της μειοψηφίας» σημείωσε συγχαίροντας τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ για τη στάση που τηρούν, χαρακτηρίζοντας τα μέλη των δυο οργανώσεων ως την αδιάψευστη απόδειξη των ιδεών και η πυξίδα για μια νέα Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «επιτεύγματα» της ελληνικής οικονομίας. «Η παράταξη κράτησε όρθια την πατρίδα και βγαίνουμε οριστικά και από την κρίση και από τα μνημόνια. Βγαίνουμε από την κρίση για να μη γυρίσουμε πίσω στην απόγνωση και στα ίδια λάθη, αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας για την αποφασιστικότητά του να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, μακριά από ξεπερασμένα ιδεολογήματα και εμμονές του παρελθόντος.

«Ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα που μας αξίζει νικάμε τον κρατισμό τον λαϊκισμό, τις εμμονές και τις στρεβλώσεις», τόνισε ο κ. Σαμαράς στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο απέφυγε να αναφέρει ονομαστικά. .

Σχετικές ειδήσεις