ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση τορπιλίζει τη δυνατότητα διαλόγου

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση τορπιλίζει τη δυνατότητα διαλόγου

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα δίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τορπιλίζει τη δυνατότητα διαλόγου.

Σε συνέντευξή του στο capital.gr, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να συνεχίσει να χτυπά κλειστές πόρτες.

«Για μία ακόμα φορά τορπιλίσθηκε η δυνατότητα ενός διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα, που θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για μία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό έγινε με απόλυτη ευθύνη του κ. Σαμαρά και του πρωθυπουργικού επιτελείου. Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει το στοιχειώδη διάλογο γι΄ αυτό και τορπιλίζει κάθε σχετική πρωτοβουλία και αποφεύγει ακόμα και να εμφανισθεί στη Βουλή. Μετά από αυτή την εξέλιξη που είναι μία ακόμα... χάντρα στο κομπολόι της κυβερνητικής αποτυχίας, πριν απ΄ όλα στον τομέα της οικονομίας και της κυβερνητικής πολιτικής, φαίνεται πια καθαρά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αντί να επιλέξει το δρόμο μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα αξιοποιώντας και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες που θα της έδινε η επικοινωνία με την αντιπολίτευση, επιλέγει για μία ακόμα φορά το δρόμο της υποταγής και του «ναι» σε όλα στα τελεσίγραφα της Τρόικα».

Πρόσθεσε, πως «η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματός της, θα εγκαινιάσει διαφορετικές σχέσεις με την τότε αντιπολίτευση, αναβαθμίζοντας τον ρόλο της Βουλής και αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους θεσμούς».

Σχετικές ειδήσεις