ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Φοροεπιδρομή και το 2015

KKE: Φοροεπιδρομή και το 2015

Περαιτέρω επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών και συνέχιση της φοροεπιδρομής το 2015 «βλέπει» το ΚΚΕ, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 αποτυπώνει τον στόχο της κυβέρνησης για συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης και επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, οι οποίες υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, δηλαδή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική, τα βάρβαρα μέτρα, οι φόροι και τα χαράτσια θα συνεχιστούν και στην φάση της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτές οι αναδιαρθρώσεις αφορούν τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία ενός ακόμα πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλευση και προστασία των επενδύσεων.

Η φοροεπιδρομή αναμένεται να συνεχιστεί και για το 2015, οδηγώντας σε επιπλέον επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών κατά 1,5 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που για τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις προβλέπεται νέα μείωση κατά 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, παρά την αύξηση των φορολογικών εσόδων, προβλέπεται και νέα μείωση των χρηματοδοτήσεων για την Παιδεία, Υγεία, τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τους ΟΤΑ.

Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με βάση του νέους πιο αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που καθορίζονται από τη Νέα Οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ, δηλαδή από το μνημόνιο διαρκείας που αφορά όλα τα κράτη – μέλη της.

Τόσο το κλίμα αναμονής όσο και η καλλιέργεια ελπίδων για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης στο σημερινό πλαίσιο ευνοούν τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και οδηγούν στην ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Αποτελεί μονόδρομο για την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα η αποφασιστική οργάνωση της λαϊκής πάλης και της οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας για την απόκρουση των επιδιώξεων του κεφαλαίου, για την ανακούφιση του λαού, αλλά και για την προοπτική του».

Σχετικές ειδήσεις