ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο εκδότης Ηλ. Λιβάνης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;

Και ο εκδότης Ηλ. Λιβάνης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί βέβαια επίσημα να μην έχει αρχίσει η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων, ωστόσο και ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και τα άλλα κόμματα φυσικά) προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές, τις οποίες βλέπει σύντομα, αφού εκτιμά ότι είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει και ορισμένες βολιδοσκοπήσεις σε πρόσωπα τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πληρούν τα κριτήρια της Κουμουνδούρου, όπως η σταθερή, συνεπής αντιμνημονιακή στάση. Βέβαια και σε ό,τι αφορά βουλευτές οι οποίοι είναι σήμερα ανεξάρτητοι, καθοριστική θα είναι και η στάση τους στην εκλογή Προέδρου.

Όπως έχει επισημάνει το Newsbomb.gr, σε ό,τι αφορά στη σύνθεση των ψηφοδελτίων των επόμενων εκλογών, οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα χαρακτηρίζονται από προσοχή στην επιλογή προσώπων, δεδομένου ότι είναι πολλοί που… συνωστίζονται επειδή θεωρούν βέβαιη την εκλογική του νίκη. Τα κριτήρια θα είναι αυστηρά, αλλά όχι στη λογική του «κλειστού κόμματος». Θα έχουν μια ευρύτητα, παράλληλα με την αυστηρότητα.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, μάλιστα, ότι έχουν γίνει συζητήσεις και με το γνωστό εκδότη Ηλ. Λιβάνη, των εκδόσεων Λιβάνη και του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Πρόκειται για το γιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και στενότερου συνεργάτη του Α. Παπανδρέου, του Αντ. Λιβάνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αν τελικά οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία, ο Ηλ. Λιβάνης θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, τόπο καταγωγής του.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχει και κατ’ αρχήν συμφωνία με γνωστό δημοσκόπο ώστε να «κατέβει» υποψήφιος στην Αθήνα…

Σχετικές ειδήσεις