ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Tα ίδια λέμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Σκουρλέτης: Tα ίδια λέμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Για τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συναντήσεις που είχε ο Γιώργος Σταθάκης μαζί με τον Γιάννη Μηλιό στο Λονδίνο με επενδυτές, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαψεύδουμε ότι υπήρχε η παρουσία εκπροσώπου του συγκεκριμένου fund στις συναντήσεις και πολύ περισσότερο του κυρίου που εμφανίζεται ότι το έχει γράψει», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης στον Real fm, κάνοντας λόγο για «ψεύτικο και κατασκευασμένο mail».

«Εμείς δεν πήγαμε έξω να συναντήσουμε τους ανθρώπους της αγοράς προσδοκώντας ότι θα έχουμε ταύτιση απόψεων μαζί τους. Είναι κερδοσκοπικά funds, κινούνται με τη λογική του βραχυπρόθεσμου κέρδους προς όφελος των επενδυτών τους», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Το ερώτημα για κάθε πολιτική δύναμη είναι με δεδομένες αυτές τις πραγματικές παραμέτρους τι σχέδιο έχεις εσύ για τη χώρα, την ανάπτυξη και την κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντιδράσεις της αγοράς. Εκεί είναι που διαφοροποιούμαστε από την κυβέρνηση».

«Δεν θεοποιούμε τον ρόλο των αγορών. Το όφελος από την επαφή μας ήταν ότι αδιαμεσολάβητα παρουσιάσαμε τις απόψεις μας και διαπιστώσανε νομίζω όλοι πλέον ότι τα ίδια λέμε στην Ελλάδα, τα ίδια λέμε και στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι, σημείωσε :

«Η τρόικα δεν παρουσιάζεται με νέες θέσεις. Αυτά τα έλεγε από την πρώτη μέρα που ήρθε να ελέγξει πως πηγαίνει το μνημονιακό πρόγραμμα. Όλα αυτά που υποστηρίζει σήμερα είναι οι συμφωνημένες μνημονιακές μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία», καθώς όπως είπε «μας έλεγε πριν από έναν μήνα ότι φεύγουμε από το μνημόνιο ενώ σήμερα βλέπουμε ότι μάλλον παρακαλάει να παραταθεί το μνημόνιο».

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση και για τον κ. Σαμαρά προσωπικά είναι ότι ουσιαστικά ανακαλύπτει ότι συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις που είχε απέναντι στην τρόικα αλλά και την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Είναι όμηρος αυτής της στρατηγικής», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικές ειδήσεις