ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος για Βενιζέλο-Παπανδρέου: Ένα κι ένα κάνουν τρία...

Πάγκαλος για Βενιζέλο-Παπανδρέου: Ένα κι ένα κάνουν τρία...

Πρόθυμος να μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί σημείο συνεννόησης μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου, ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Υπάρχουν σοβαρές κινήσεις για να βρεθεί μια μεθόδευση συνεννόησης. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δει και τους δύο (σ.σ Παπανδρέου, Βενιζέλο), και μια πρόταση - που εγώ βρίσκω λογική - είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς, υπό τον κ. Βενιζέλο, του ΠΑΣΟΚ, σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλει- και να υπάρχει συνένωση και να μετάσχουν και όλα τα στελέχη του στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. Και όλη η προσπάθεια, η προεκλογική εκστρατεία, η επικύρωση των συνδυασμών, τα οικονομικά, να επιτηρούνται από μια "τρόικα", όπου θα είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και κάποιος τρίτος», δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Βήμα FM" σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει και μέχρι ενός σημείου έχει κάνει κάποιες κινήσεις.

Για τον πρώην υπουργό, το θέμα είναι ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει ένα ποσοστό σαν αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο κ. Βενιζέλος τελείωσε και μαζί του τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ, είτε υπάρχει ο Παπανδρέου είτε όχι. «Ο κ. Βενιζέλος έχει την έννοια του μεγάλου "σφραγιδοκράτορα". Έχει τα τυπικά στοιχεία στα χέρια του και έχει δίκιο σε αυτά που λέει- και σου λέει "τώρα, να μοιράσω εγώ την εξουσία μου με τον Παπανδρέου, που ξαφνικά του ήρθε να ξανακατέβει στην πολιτική ζωή της χώρας, επειδή εξάντλησε τον κύκλο των διαλέξεών του;".

Μήπως θα ήταν, λοιπόν, μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα που δίνει η πολιτική, όπου ένα και ένα δεν κάνουν δύο αλλά τρία; Η λεγόμενη πλειοψηφική δυναμική και να επιτύχουμε την προσωρινή –έστω- ένωση των διαφόρων αρχηγών και αξιωματούχων, για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι υπάρχει μια ενότητα και να αγωνιστούν για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή την ενότητα ουσιαστικά», κατέληξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr




Σχετικές ειδήσεις