ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ποιοι κατεβαίνουν με τη ΔΗΜΑΡ και ποιοι όχι

Εκλογές 2015: Ποιοι κατεβαίνουν με τη ΔΗΜΑΡ και ποιοι όχι

Δύο από τους πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Νίκος Τσούκαλης στη Αχαΐα και η Μαρία Γιαννακάκη στη Β' Πειραιώς, όπου είχαν εκλεγεί, αποδέχθηκαν να είναι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ στην κοινή εκλογική κάθοδό της με το κόμμα Πράσινοι- Αλληλεγγύη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε από τη Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων καθώς πιέζει ο χρόνος και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.


Τρεις (πρώην) βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. Πρόκειται για την Ασημίνα Ξυροτύρη και τους Γιάννη Πανούση και Γιώργο Κυρίτση.


Η Μαρία Ρεπούση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν έχουν λάβει ακόμη επισήμως τις αποφάσεις τους, καθώς διατηρούν επιφυλάξεις για την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Θωμάς Ψύρρας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.


Η Ασημίνα Ξηροτύρη με δήλωσή της εκφράζει τη διαφωνία της για τη συνεργασία με τους Οικολόγους, ασκεί κριτική στην ηγεσία για τους χειρισμούς σχετικά με την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαν όλα γίνει από καιρό και σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ.

Σχετικές ειδήσεις