ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η συγκυβέρνηση ποδοπατεί την έννοια της αξιοκρατίας

ΝΔ: Η συγκυβέρνηση ποδοπατεί την έννοια της αξιοκρατίας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ποδοπάτησε την έννοια της αξιοκρατίας» , αποστρατεύοντας δεκάδες ικανότατων αξιωματικών που υπηρετούσαν σε θέσεις υψηλής ευθύνης και «εκτελούσαν με ζήλο και αυταπάρνηση το καθήκον τους».

Όπως αναφέρει η ΝΔ:

«Οι χθεσινές κρίσεις παραπέμπουν σε άλλες, αλήστου μνήμης, εποχές, κατά τις οποίες έμπειρα και ικανότατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κυριολεξία «αποκεφαλίζονταν» από πολιτικές ηγεσίες με καθαρά κομματικά κριτήρια και από εκδικητική διάθεση.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την απόφαση καρατόμησης των ανώτατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και την καλεί να εγκαταλείψει την πολιτική των διώξεων με κομματικά κριτήρια και ρεβανσιστικά σύνδρομα, γιατί η τακτική της αυτή οδηγεί στην υπονόμευση του έργου των στελεχών του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εγκαταλείψει να υπερασπίζεται το δίκαιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα καταγγέλλει στη Βουλή οποιαδήποτε αδικία σε βάρος τους».

Σχετικές ειδήσεις