ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Γιακουμάτου – Μητσοτάκη για το μαλλί… μιζανπλί και στη μέση η Ντόρα!

«Πόλεμος» Γιακουμάτου – Μητσοτάκη για το μαλλί… μιζανπλί και στη μέση η Ντόρα!

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στη συνεδρίαση της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία έθεσε θέμα έκτατου Συνεδρίου), για να πάρει απάντηση από τον αδελφό της Κυριάκο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία της πρώην υπουργού διεκόπη μετά από τοποθέτησή της ότι «ο πρόεδρος φοβάται το συνέδριο γιατί φοβάται μήπως τεθεί θέμα ηγεσίας».

«Έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από το λαό», της είπαν, ενώ εκείνη φέρεται να απάντησε «αφήστε με να μιλήσω».

Πηγές πάντως από το περιβάλλον της κα Μπακογιάννη αναφέρουν ότι αφού σημείωσε επ' αυτού πως «σε ένα συνέδριο ή θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός», απάντησε στις αντιδράσεις, τονίζοντας ότι «στη ΝΔ δεν μιλάμε με κράχτες αλλά με επιχειρήματα».

Λίγο αργότερα ωστόσο, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός μαζί της.

«Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στο Σαμαρά. Ήταν καλά τότε ε; Ήμουν καλός τότε, ε; Αλλά πάνω από όλα είμαι ΝΔ και θέλω να είμαι δίκαιος. Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ και επικαλούνται τάχα μου το συνέδριο. Οι αρχηγίσκοι της δεκάρας. Παλικαρίσια λοιπόν, όποιος θέλει εδώ, και όχι φωτό με το μαλλί μιζανπλί φτιαγμένο. Εδώ είναι το όργανο. Όχι τα κανάλια και το σταρ σίστεμ. Δεν υπάρχουν ύπατοι και ανθύπατοι, υπάρχουν όργανα. Τι λες κα Ντόρα Μπακογιάννη που παραιτήθηκε ο κάθε αρχηγός της ΝΔ μετά από κάθε ήττα; Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής ευτυχώς που δεν παραιτήθηκε και όταν παραιτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης το 1993, λίγους μήνες αργότερα είπε ότι ήταν λάθος, και ήταν λάθος. Θετικές οι πρωτοβουλίες του προέδρου που ανακοίνωσε στην ΚΟ. Επαναλαμβάνω ότι έγινε σπέκουλα με προβοκάτσιες από άσπονδους φίλους, συναδέλφους υπουργούς όταν ήμουν εγώ υπουργός, και με χαρακτήριζαν “λαϊκή δεξιά” και “λαϊκιστή”», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Απάντηση ωστόσο στον κ. Γιακουμάτο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας πως τα μαχαίρια βγήκαν για να… μείνουν στο εσωκομματικό της Νέας Δημοκρατίας.

«Τι ακριβώς είναι το μιζανπλί; Θα μας βοηθήσουν οι κύριες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε την ομιλία του, αφήνοντας αιχμές κατά συναδέλφων του, αφού έκανε λόγο για υπουργούς που τραβούσαν το κάρο των μεταρρυθμίσεων και για άλλους που τους λιθοβολούσαν. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως ίσως είναι λάθος να ποντάρει η ΝΔ στη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνω έκκληση να κατανοήσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη», τόνισε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, προσθέτοντας ότι δεν τον προβληματίζει το 28% που πήρε η ΝΔ στις εκλογές, αλλά η πορεία της από εδώ και στο εξής.

«Υπό συνθήκες είναι καλό ποσοστό. Με προβληματίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό. Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας. Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις