ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να ακυρώσει τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να ακυρώσει τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού

Για κυβέρνηση που είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» την ανακοίνωση της κυβέρνησης «γιατί θέτει ανοικτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος και μονομερούς διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αν οι εταίροι μας δεν καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα! Και όταν αντιλαμβάνεται τί λέει, διευκρινίζει ότι αυτό αφορά προγενέστερη φάση της διαπραγμάτευσης! Η ουσία όμως παραμένει», λέει ο κ. Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση ζητά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο! Αυτό που η ίδια δήλωνε ότι θα καταργήσει και τώρα το αποζητά, αλλά αρνείται να πει το όνομά του! Πρόκειται για το θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας που έχει δυστυχώς ακόμη θεατές!» σημειώνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι τίθενται επιτακτικά ερωτήματα και αναφέρει πως αυτά είναι:

  • «Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι με αυτές τις παλινωδίες διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για μια συμφωνία με τους εταίρους; Με ποιο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2015; Με ποιο στόχο; Την έξοδο από το Μνημόνιο ή την είσοδο στο Μνημόνιο 3;»
  • «Τι είπε τελικά ο κ. Τσίπρας στην κα Μέρκελ; Όσα είπε δημόσια ή όσα υπαινίσσονται οι υπουργοί του και τί απάντηση έλαβε»
  • «Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι έτσι θα πείσει το παγκόσμιας σύνθεσης διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, από το οποίο κυρίως έχουμε να λαμβάνουμε δόσεις»
  • «Αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας τη ζημιά που κάνει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική πραγματική οικονομία που κινδυνεύει να αποκοπεί από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι»
  • «Κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι όταν υπουργοί και βουλευτές του λένε «αν δεν έχω να πληρώσω και μισθούς / συντάξεις και διεθνείς υποχρεώσεις, θα πληρώσω μόνο μισθούς / συντάξεις» , σε λίγο δεν θα έχεις να πληρώσεις ούτε μισθούς και συντάξεις;»
  • «Αν η κυβέρνηση είναι τόσο «σκληρή», γιατί της πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα εκλιπαρεί να της επιστραφούν μόνο 1,2 δις που λέει ότι έδωσε πίσω κατά λάθος;»
  • «Θυμάται η κυβέρνηση ότι χάριν στις παρεμβάσεις του 2012 στο δημόσιο χρέος, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του έχει μειωθεί κατά περίπου 60 % σε σχέση με το 2009;»

«Δυστυχώς η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πάει ούτε στη ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή, ούτε στη στροφή προς την υπευθυνότητα γιατί δεν έχει τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα στελέχη της είναι αιχμάλωτα των ίδιων τους των ψεμάτων . Και το σύρσιμο πίσω -μπρος έχει όμως τεράστιο κόστος .Να συνειδητοποιήσουν πάντως ότι εντολή και δικαίωμα να μεταφέρουν την Ελλάδα στο τρίτο κόσμο και να ακυρώσουν τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού, δεν έχουν» καταλήγει η δήλωση του κ. Βενιζέλου

Σχετικές ειδήσεις