ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα

Μπακογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα

Την ανάγκη αλλαγής σελίδας και… ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ενός έντιμου συμβιβασμού με τους δανειστές, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία άφησε μία ακόμη φορά αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά, ρίχνοντας παράλληλα τα «βέλη» της στην κυβέρνηση.

«Αν ο λαός ήθελε ρήξη θα έδινε πλειοψηφία σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και ΧΑ», τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών πριν το Πάσχα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, να διαπραγματευτεί και να φέρει έναν έντιμο συμβιβασμό στη Βουλή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Θέτοντας ξανά θέμα αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά: «Σέβομαι τον αγώνα του κάθε ανθρώπου και την ανάγκη προσωπικής δικαίωσης, αλλά η ΝΔ πρέπει να γυρίσει σελίδα, χρειάζεται επανίδρυση, χρειάζεται τεράστιες αλλαγές, άλλους ανθρώπους στην ηγεσία και νέα στελέχη. Θα σταθώ στην πρωτοπορία για την αλλαγή σελίδας. Δεν κρατάς βεντέτες στην πολιτική. Έχω ξεπεράσει τα προσωπικά θέματα. Χρόνος δεν υπάρχει και εγώ θα στηρίξω την αλλαγή».

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, η «γαλάζια» βουλευτής εστίασε στη σημασία ενός έντιμου συμβιβασμού με τους δανειστές, το συντομότερο δυνατό, συμβουλεύοντας την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Ο λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για διαπραγμάτευση, όχι για ρήξη, ειδάλλως θα ψήφιζε άλλα κόμματα. Έδωσε πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαβεβαίωσε ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά, αλλά δεν θα διακινδυνεύσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Εύχομαι και ελπίζω να βρεθεί λύση αλλά πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί... Είναι στα χέρια της κυβέρνησης», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει χρήματα μόνο από τους εταίρους, καθώς «οι Ρώσοι είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση», ωστόσο «σύμφωνα με πληροφορίες μου η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα».

«Αν πάμε τώρα σε εκλογές δεν θα έχει καμία τύχη η Ελλάδα... Αν τεθεί δίλημμα ευρώ ή δραχμή από τον Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές για να τινάξει τα πάντα στην Ελλάδα, θα είναι καταστροφή», προειδοποίησε.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών πριν το Πάσχα.

«Πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο. Εύχομαι κι ελπίζω να βρεθεί λύση. Αυτό είναι στα δικά μας χέρια, στην ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: «Η ΝΔ πρέπει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη σωστή γραμμή. Οφείλει να τον βοηθήσει», αφού κατέστησε σαφές πως θα είναι αντίθετη σε νομοσχέδια που δεν είναι λογικά, όπως εκείνο του Παρασκευόπουλου που θα αφήσει ελεύθερο τον Ξηρό…

Σχετικές ειδήσεις