ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να υιοθετήσει η κυβέρνηση το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΠΑΣΟΚ: Να υιοθετήσει η κυβέρνηση το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στην αντεπίθεση περνά η Χαριλάου Τρικούπη μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αντιμετώπιση της φτώχειας, βάσει της οποίας οι παροχές για την αντιμετώπισή της για το 2015 είναι 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση το κόμμα «κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το κοινωνικό μέρισμα του 2014 και η πρώτη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και ανήλθε σε πάνω από 450 εκατ. ευρώ, ήταν ‘’ψίχουλα’’ και ‘’εμπαιγμός’’».

«Τώρα που αποδεικνύεται με την δική τους Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ότι οι παροχές για την πολυδιαφημισμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και της «ανθρωπιστικής κρίσης» για το 2015 είναι 200 εκατ. ευρώ και άρα θα αφορά πολύ λιγότερους και με πολύ λιγότερα και ποιον χαρακτηρισμό μας προτείνουν να τους αποδώσουμε;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταλήγει λέγοντας «χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα δεν υπάρχει. Ας κάνουν έμπρακτα την αυτοκριτική τους υιοθετώντας την διάταξη που προτείναμε στην Βουλή για την γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος».

Σχετικές ειδήσεις