ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις Βέμπερ περί grexit

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις Βέμπερ περί grexit

Να καταδικάσει τις δηλώσεις Βέμπερ περί Grexit, καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για προσπάθεια υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων έκαναν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, περί Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


ΑΝΕΛ: «Η ηγεσία της ΝΔ αποφεύγει να καταδικάσει ευθέως τις δηλώσεις»


Τη στάση της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στον κ. Βέμπερ στηλίτευσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Ξαναχτύπησε για άλλη μία φορά σε βάρος της Ελλάδας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ή αλλιώς, ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, γνωστός για τα εχθρικά αισθήματά του απέναντι στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στη σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Βέμπερ που από την πρώτη κιόλας στιγμή ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει μέσω ψηφίσματος το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επαναφέρει με τον γνωστό απαράδεκτο και άθλιο τρόπο τα σενάρια περί Grexit και απομόνωσης της πατρίδας μας. Προφανής ο στόχος του: να υπονομεύσει και να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη» ανέφερε η κα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της.
«Το ζήτημα δεν είναι μόνο το τι λέει ο απαράδεκτος κύριος Βέμπερ του ΕΛΚ. Είναι, κυρίως, ότι αποφεύγει να τον αποδοκιμάσει ευθέως η ηγεσία της ΝΔ, του κόμματος, δηλαδή, που ανήκει στις τάξεις του ΕΛΚ» προσθέτει η κ. Χρυσοβελώνη και καταλήγει: «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι αυτή άλλωστε που είχε υιοθετήσει την προ δύο μηνών απαράδεκτη ανακοίνωση του ΕΛΚ σε βάρος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης».

Η κα Χρυσοβελώνη σε άλλη δήλωσή της για το θέμα τόνισε: ότι «το πραγματικά ανησυχητικό όμως είναι ότι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά όχι απλώς συντάσσεται με τη χορεία των πιο σκληροπυρηνικών Ευρωπαίων παραγόντων, θεσμικών ή μη, που απαιτούν την απόλυτη υποταγή της Πατρίδας μας, αλλά ότι έχει αναλάβει πλέον χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό το ρόλο του εκπροσώπου και του συνηγόρου των δανειστών» προσθέτοντας ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά δυστυχώς υιοθετεί άκριτα και την τελευταία αξίωση των δανειστών και πιέζει το ίδιο ασφυκτικά για την ολοκληρωτική οικονομική παράδοση της Πατρίδας μας».

«Είναι όντως τραγικό…» κατέληξε στην δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βέμπερ δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ότι οι συζητήσεις σχετικά με το grexit έχουν ενταθεί. Επίσης, ότι «η εκτίμηση ότι το grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή» και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια» καθώς επίσης ότι «ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα»

Σχετικές ειδήσεις