ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υποκύπτει ο Τσίπρας στις πιέσεις για αντικατάσταση Βαρουφάκη

Δεν υποκύπτει ο Τσίπρας στις πιέσεις για αντικατάσταση Βαρουφάκη

Κατηγορηματικά αρνείται ο πρωθυπουργός τον «εκβιασμό» μερίδας των δανειστών, κυρίως όσων επηρεάζονται απ’ το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (όπως π.χ. ο Ντάισελμπλουμ και ορισμένοι άλλοι υπουργοί-δορυφόροι του) να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο με υψηλό πολιτικό παράγοντα ο οποίος δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, τού υπογράμμισε ότι:

«Δεν θα φύγει ο Βαρουφάκης απ’ την κυβέρνηση, δεν θα υποκύψω στους εκβιασμούς, δεν θα κάνω αυτά που κάνανε οι προηγούμενοι!»

Ο πρωθυπουργός, ήταν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απόλυτα αρνητικός έναντι του εκβιασμού που ασκείται με -ιταμό- αίτημα να απομακρύνει τον Γ. Βαρουφάκη, επειδή δεν… αρέσει στους σκληρούς της Ε.Ε.

Μάλιστα στην ίδια συζήτηση, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε στον συνομιλητή του και κάτι άλλο, εξαιρετικά ενδιαφέρον:

«Δεν είναι», τόνισε, «μόνο κύκλοι των εταίρων που απαιτούν την απομάκρυνση Βαρουφάκη, είναι και πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι εντός της Ελλάδας!»

Όπως επεσήμανε, παρατηρεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο δημοσιεύματα από συγκεκριμένα ΜΜΕ, όσο και τοποθετήσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης (όπως του Α. Λοβέρδου, την τοποθέτηση του οποίου περί «κλόουν» Βαρουφάκη χαρακτήρισε άθλια) εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά στις γενικότερες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη -τελικά- συμφωνίας με τους εταίρους.

Αυτή του την αισιοδοξία τη στηρίζει στη στάση της Α. Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως η καγκελάριος της Γερμανίας δεν θα θελήσει να είναι αυτή που θα αρχίσει το δραματικό «ξήλωμα» της Ευρωζώνης.

«Δεν είναι στα σχέδιά της η ρήξη», τόνισε στο συνομιλητή του ο Αλ. Τσίπρας, διαχωρίζοντας ωστόσο τη στάση της Μέρκελ από τη στάση άλλων κύκλων, όπως αυτών που ελέγχει ο Σόιμπλε, για τους οποίους τονίζει ότι επιδιώκουν τη ρήξη και σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και την άθλια στάση κατά του Βαρουφάκη στο Eurogroup της Ρίγα…

Σχετικές ειδήσεις