ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καραγκούνης πέρασε στην… αντίσταση!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καραγκούνης πέρασε στην… αντίσταση!

Τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος «πέρασε στην… αντίσταση», έσπευσαν να βάλουν στη θέση του, κυβερνητικοί κύκλοι.

«Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Κ. Καραγκούνη, εκπροσώπου της ΝΔ, που πέρασε στην αντίσταση, σημειώνοντας ότι “δεν δεχθήκαμε τις ομαδικές απολύσεις”! Παραδέχεται, βέβαια, ότι έκοψαν τις επικουρικές γιατί αποτελούν “μικρό μέρος του εισοδήματος των συνταξιούχων”, όπως ο ίδιος γράφει!», τονίζουν πηγές του Μαξίμου, καλώντας παράλληλα το «γαλάζιο» εκπρόσωπο να πιέσει την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να δημοσιεύσει τα στοιχεία του «αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο».

«Θα βοηθούσε πολύ στη μάχη κατά της διαφθοράς!», καταλήγουν χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Η κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτό της

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για «ασυναρτησίες» και ότι διαψεύδει τον εαυτό της, εξαπέλυσε η ΝΔ, δια του Κώστα Καραγκούνη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι «η κυβέρνηση στην αρχή υποστήριζε πως δεν έχει ανάγκη τα χρήματα από την τελευταία δόση του Μνημονίου, ενώ στη συνέχεια υποστήριζε ότι θα πάρει χρήματα από τους δανειστές, χωρίς να υπογράψει το Μνημόνιο». Όπως δε τονίζει, ο κ. Καραγκούνης, «αργότερα η κυβέρνηση υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου ως τον Ιούνιο, χωρίς να πάρει χρήματα, κάτι που σήμερα παραδέχεται ότι ήταν λάθος».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει επίσης πως «πέρασαν όλες οι ημερομηνίες που είχε θέσει η κυβέρνηση ως χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας και πλέον θα πάνε κατ’ ευθείαν σε οριστική συμφωνία, δηλαδή σε νέο Μνημόνιο, για τα επόμενα δύο χρόνια».

Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, ο Κ. Καραγκούνης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που ψήφισε στη Βουλή, προέβλεπε αύξηση του κονδυλίου για τις συντάξεις συνολικά.

Επισημαίνει μάλιστα πως για τις κύριες συντάξεις, η ΝΔ ούτε δέχθηκε ούτε συζήτησε ενδεχόμενο μείωσής τους, όπως δεν δέχθηκε και τις ομαδικές απολύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Καραγκούνης διερωτάται «αν έχουν τόσο επιδεινωθεί τα πράγματα επί των ημερών της κυβέρνησης, που τους ζητούν μείωση κύριων συντάξεων και μισθών».

Για τις επικουρικές συντάξεις, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει πως «σήμερα προβλέπεται, πράγματι, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που θα οδηγήσει σε άλλες περιπτώσεις σε μικρή μείωση για φέτος, σε άλλες περιπτώσεις σε μικρή αύξηση και σε άλλες δεν θα υπάρξει αλλαγή».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επικουρικών στο μέλλον, η όποια μείωση θα είναι μόνο προσωρινή, ενώ στην επόμενη χρονιά μπορεί να αντιστραφεί σε αύξηση».

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση πως «οδηγεί τους συνταξιούχους σε αγωνία, αν θα καταβληθούν συντάξεις στο τέλος του μήνα», αλλά και πως «οι υπουργοί της παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα προειδοποιώντας ότι την άλλη βδομάδα ή τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχουν καθόλου λεφτά για συντάξεις».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης ζητά να ενημερωθεί αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, να έχει βγάλει χρήματά του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Αν αυτά ισχύουν, ρωτά να μάθει τι θα πράξει η κυβέρνηση…

Σχετικές ειδήσεις