ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν συγκατάθεση σε επώδυνα μέτρα

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν συγκατάθεση σε επώδυνα μέτρα

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δώσουν καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων «που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο λαό», κατέστησε σαφές η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα επιτευχθεί έντιμη συμφωνία.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει διανύσει έναν μακρύ και δύσβατο δρόμο προκειμένου να καλύψει τα λάθη και τα κενά του παρελθόντος και να βρεθεί κοινό έδαφος με τους εταίρους ώστε να σφραγιστεί η πολυπόθητη συμφωνία που θα ανακάμψει τη χώρα μας και θα ανακουφίσει τον ελληνικό λαό. Τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης είναι δυστυχώς πολλά και είναι αυτά που καθορίζουν το παρόν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Χρυσοβελώνη στο MEGA, συμπληρώνοντας:

«Οι μνημονιακές προηγούμενες συγκυβερνήσεις αποτελούν τους κύριους υπεύθυνους για την κοινωνική καταστροφή της χώρας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Με αφορμή τις λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος είναι εμφανής η στοχευμένη προσπάθεια από την πλευρά των δανειστών ώστε με διάφορα τεχνάσματα να καταφέρουν να πετύχουν την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σημείωσε: «Μια κριτική ματιά στα μέχρι τώρα δεδομένα, θα οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει μια σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση, ώστε να επιτευχθεί μια έντιμη συμφωνία, μια επωφελής λύση για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Και απ’ ό,τι διαφαίνεται αυτή η έντιμη συμφωνία θα επιτευχθεί και τα αποτελέσματά της θα δικαιώσουν τον ελληνικό λαό.

Όμως η πολυφωνία που εκφράζεται από διάφορες πλευρές για την επερχόμενη συμφωνία, δεν ωφελεί σε τίποτα την πορεία των διαπραγματεύσεων αντίθετα την επιβαρύνει και προκαλεί ανασφάλεια στον ελληνικό λαό σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα».

Καταλήγοντας, σχετικά με τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε: «Οι ΑΝΕΛ, όπως πολλές φορές έχουμε δηλώσει μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό.

Άλλωστε στις 25 Ιανουαρίου ο λαός έδωσε σαφή εντολή: Όχι στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, όχι σε μέτρα υφεσιακά και εξοντωτικής λιτότητας. Η εκτέλεση της εντολής αυτής αποτελεί τη δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σχετικές ειδήσεις