ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Η έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει καταστροφή

Λαφαζάνης: Η έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει καταστροφή

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της συνεδρίασης, επί σχεδίου συμφωνίας το οποίο αποτελεί την πρόταση από πλευράς πλειοψηφίας.

Η συνεδρίαση διεξάγεται σε κλίμα έντασης, με την Αρισατερή Πλατφόρμα να εκφράζει ενστάσεις για την κυβερνητική πολιτική.

Η Αριστερή Πτέρυγα με κείμενο θέσεων που κατέθεσε προς την Κ.Ε, το οποίο θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες σε ψηφοφορία, ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για την πορεία της χώρας, ανεξαρτήτως συνεπειών.

Παράλληλα ο Παν. Λαφαζάνης καλεί την κυβέρνηση σε αντεπίθεση ακόμη και με κόστος το Grexit, το οποίο, άλλωστε ουδόλως προσεγγίζει ως καταστροφή.

«Η Κυβέρνηση, εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα "πνίξει" τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της», αναφέρει το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας.

«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;», διερωτήθηκε από βήματος Κ.Ε σε συνέχεια του "μανιφέστου" της Αρ. Πτέρυγας, ο Π. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Πού ακούστηκε ότι είναι τρομοκρατία να μην πληρώσουμε την επόμενη δόση ΔΝΤ; Πού ακούστηκε ότι είναι τρομοκρατία ότι δε θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των δανειστών; Πού ακούστηκε ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;»

Επαναλαμβάνοντας την πάγια επιφύλαξή που διατυπώνει το τελευταίο διάστημα, αμφισβήτησε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε Συμφωνία με τους δανειστές, μιλώντας και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, στις οποίες εκφώνησε ηχηρό "όχι" ζητώντας από την Κ.Ε να αποφανθεί το ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις