Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Σαμαράς (vid)

Newsbomb

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει και θα κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος αρχηγός του κόμματος.

«Καταλαβαίνω ότι η παράταξή μας χρειάζεται νέα αρχή. Παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της ΝΔ», είπε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε ότι είχε εξηγήσει πως την επικράτηση του «ΟΧΙ» κάποιοι στην Ευρώπη θα την ερμηνεύσουν ως πρόθεση εξόδου από το ευρώ.

«Καλώ τους εταίρους να βοηθήσουν, ώστε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ», ανέφερε, τονίζοντας ότι διαφορετικά θα πρόκειται για ιστορικό λάθος της Ευρώπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε πως χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα, ώστε να επιστρέψει η ομαλότητα και να ανοίξουν οι τράπεζες, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό πρώτη και κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

«Το πιο σημαντικό είναι να εξουδετερώσουμε όλοι μαζί την απειλή του διχασμού. Αυτό που μοιάζει αυτονόητο για τη χώρα είναι το μεγάλο ζητούμενο και είναι ευθύνη όλων μας», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ευχήθηκε να μη βγουν ως το τέλος αληθινοί οι κίνδυνοι για τους οποίους είχε προειδοποιήσει.

«Η πατρίδα περνάει μεγάλη δοκιμασία. Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό σύντομα. Θα είμαι δίπλα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα», κατέληξε.

Νωρίτερα, ευθύνες στον πρώην – πλέον - πρόεδρο της ΝΔ είχαν επιρρίψει κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς και οι «γαλάζιοι» νεολαίοι.

Η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού προϋπήρχε από τον Γενάρη, όταν μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες και να αφήσει την προεδρική καρέκλα της Συγγρού.

Η δυσαρέσκεια και τα μηνύματα κατά του Α. Σαμαρά κορυφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, μιας και ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς επιχειρήματα προσπάθησε να αποδημήσει την απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα.

Πρώτη στην αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και του ζήτησε την παραίτησή του «για το καλό της παράταξης».

«Πρέπει να παραιτηθείς, και αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ, φεύγω και εγώ αμέσως», φέρεται να είπε η κ. Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς φέρεται να απέρριψε την πρότασή της.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και η ΟΝΝΕΔ έσπευσε να ζητήσει το «κεφάλι» του προέδρου της ΝΔ, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την συντριπτική νίκη του «Όχι».

«Το υπάρχον πολιτικό σύστημα να λάβει το μήνυμα και να αποχωρήσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σ. Ιωαννίδης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015