ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Κουτσούμπας: Στόχος του ΚΚΕ είναι να βγει πιο δυνατό

Εκλογές 2015 - Κουτσούμπας: Στόχος του ΚΚΕ είναι να βγει πιο δυνατό

«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που είπε αλήθεια στο λαό και δεν έδωσε ψεύτικες ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ και με κυρίαρχα τα μονοπώλια στην οικονομία και την εξουσία σε αντίθεση με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ευθύνη τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Λαφαζάνη», υποστήριξε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στις εκλογές δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα κατέβει με κεντρικό σύνθημα «Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», δίνοντας το στίγμα ότι η ψήφος του λαού πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα πρόγραμμα ρήξης, με στόχο να πάρει ο λαός τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια του, «με σχεδιασμένη ανάπτυξη, κοινωνικοποίηση της οικονομίας που θα φέρει και αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι πιο αναγκαία και ρεαλιστική από ποτέ, σημειώνοντας ότι αυτό που λείπει είναι «ένα ισχυρό κίνημα, μια αποφασισμένη λαϊκή συμμαχία» που θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών και θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

Ο κ. Κουτσούμπας ερωτώμενος αν θα στήριζε μια κυβέρνηση που θα έχει στόχο την κατάργηση των μνημονίων και τη ρήξη με την ευρωζώνη, δήλωσε: «Μιλάτε για μια κυβέρνηση που θα έβγαζε την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Από πού προκύπτει ότι μια τέτοια κυβέρνηση δε θα εφάρμοζε μνημόνια; Από τη στιγμή που θα αποδέχεται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, υποχρεωτικά θα εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα. Η μόνη διαφορά όσων τα λένε αυτά, όπως ο Λαφαζάνης, είναι ότι τα άλλα κόμματα καλούν το λαό να θυσιαστεί για την καπιταλιστική ανάκαμψη, μέσω της εσωτερικής υποτίμησης, ενώ αυτοί τον καλούν να θυσιαστεί για τον ίδιο σκοπό, μέσω ενός υποτιμημένου - εσωτερικά και εξωτερικά - νομίσματος, που θα οδηγήσει, από άλλο δρόμο, πάλι στη λαϊκή χρεοκοπία».

Ο κ. Κουτσούμπας κράτησε κλειστή την πόρτα σε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, αποκαλώντας το «ΣΥΡΙΖΑ νο2», και υποστήριξε ότι οι δημόσιες προτάσεις του «έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο μ' αυτές που μας απηύθυνε παλιότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 1».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ αλλά και του κ. Λαφαζάνη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος του ΚΚΕ για τις εκλογές, όπως δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, είναι «ένα πιο δυνατό ΚΚΕ που έχει αποδείξει ότι μπορεί με συνέπεια κι ακάματα να παλεύει στο πλευρό του λαού».

Σχετικές ειδήσεις