ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπληροφόρηση Βρούτση για την αδήλωτη εργασία

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπληροφόρηση Βρούτση για την αδήλωτη εργασία

Σκληρή απάντηση στον πρώην υπουργό Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, δίνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Ο κ. Βρούτσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς συνδυασμός ανευθυνότητας, απραξίας και ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέκοψε βίαια την προηγούμενη προσπάθεια, οδηγώντας όπως επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα των ελεγκτικών οργάνων του Υπουργείου Εργασίας, στην αύξηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

«Πρόκληση για τη νοημοσύνη και τη μνήμη των πολιτών αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ κου Βρούτση» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που στη διάρκεια της θητείας του η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ και τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου "ΑΡΤΕΜΙΣ" του Υπουργείου Εργασίας δικαιώνοντας το γνωστό ρητό "στην πολιτική υπάρχουν μικρά ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές"» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βρούτσης συνέκρινε «τα στατιστικά στοιχεία από τα αποτελέσματα των ελέγχων ανασφάλιστης εργασίας ΣΕΠΕ- ΕΥΠΕΑ Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου με τα αντίστοιχα του Δεκεμβρίου και του τελευταίου τριμήνου του 2014 προκειμένου να αποδείξει (!) την αποτυχία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας».

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας» ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «φαίνεται καθαρά ότι η μαύρη εργασία το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει μειωθεί σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014»:

Τον Ιανουάριο του 2014, το ποσοστό της «μαύρης εργασίας» ήταν 24,7% ενώ τον Ιανουάριο του 2015 13,8%, το Φεβρουάριο 21,8% το 2014 και 20,6% το 2015 και τον Μάρτιο 23,6% το 2014 και 21,2% το 2015.

«Όσο και εάν προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ ο κ. Βρούτσης και η ΝΔ η αλήθεια δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι στους λίγους μήνες διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών ενώ το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να υπάρχει αντιστροφή του κλίματος εργοδοτικής αυθαιρεσίας που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες διαθέτουν μνήμη και κρίση και στις 20 Σεπτεμβρίου θα δώσουν για μια ακόμα φορά την απάντησή τους στο παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις