ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ελπίζω ο Τσίπρας να παραμείνει φίλος μου

Βαρουφάκης: Ελπίζω ο Τσίπρας να παραμείνει φίλος μου

Απαντήσεις γιατί απέχει από την εκλογική μάχη έδωσε o Γιάνης Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της πολιτικής σταθερότητας και τη βεβαιότητα για την αποτυχία του νέου μνημονίου.

Μιλώντας στο CNBC σχολίασε δηκτικά πως ακόμη κι «ένα δεκάχρονο με τις βασικές γνώσεις μαθηματικών θα ήξερε ότι όταν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθείς να το λύσεις με το να προσποιείσαι ότι πρόκειται για πρόβλημα ρευστότητας και παράλληλα στοιβάζοντας σε αυτό το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία υπό συνθήκες αυστηρής λιτότητας... ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να καταλήξει καλά».

Όσον αφορά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, αιτιολόγησε πως «ο λόγος που δεν κατεβαίνω στις εκλογές είναι ότι δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που με ψήφισαν τον περασμένο Ιανουάριο και να τους πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση τώρα, δεδομένης της συμφωνίας που έχει υπογράψει, να εφαρμόσει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία μας. Θέλω να δω τη σταθερότητα στη χώρα, είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε μια πολιτική ατζέντα που θα λήξει την πολιτική της λιτότητας των τελευταίων χρόνων. Ποιο κόμμα θα το καταφέρει αυτό; Δεν υπάρχει, γι' αυτό και αποκαλώ αυτές τις εκλογές "θλιβερές"».

Ερωτώμενος για τον Αλέξη Τσίπρα, του ευχήθηκε «τα καλύτερα» εκφράζοντας την ελπίδα «η φιλία μας θα διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο».

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Σχετικές ειδήσεις