ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 - Καμμένος: Αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση

Αποτελέσματα εκλογών 2015 - Καμμένος: Αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση

Αύριο, Τρίτη (22/09/2015) ή το αργότερο την Τετάρτη (23/09/2015) το πρωί θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ελπίδα οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του λαού για εθνική ομοψυχία και «να στηρίξουν την κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι «είναι χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση».

Κάλεσε μάλιστα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά να βάλει στην άκρη τον κ. Βενιζέλο και να τον διώξει από το κόμμα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απάντησε: «Αυτά τα αποφασίζει και τα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός».

Επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων

Ο κ. Καμμένος ήταν καυστικός και με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Όπως είπε γνώριζαν τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο έκαναν λόγο για ντέρμπι.

«Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η απάτη με τις δημοσκοπήσεις τόνισε.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας λέγοντας πως «εκτελούσε εντολές» και διερωτήθηκε αν αυτό είναι πρακτική επιστημονικού φορέα.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προσπαθούσε να απογοητεύσει τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν θα μπούμε στη Βουλή», τόνισε.

«Οι δημοσκοπικές εταιρείες γνώριζαν τη διαφορά του 6%, την οποία διέρρεαν σε εμάς κάποια στελέχη τους, αλλά μαζί αποφάσιζαν να το κρύψουν από τον ελληνικό λαό για να τον επηρεάσουν. Πιστεύω ότι πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, γιατί η απάτη δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θέλει να λέγεται επιστημονικός φορέας, την προηγούμενη ημέρα των εκλογών έδινε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ποσοστό 1,7%, ενώ ήξερε ότι έχουμε περάσει το 3,5%. Και αυτό διότι εκτελούσε την εντολή εκείνου που πληρώνει τη δημοσκόπηση», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές για τη στάση τιου κ. Σουλτς και τόνισε πως πρέπει επιτέλους να μάθει να σέβεται τις απογάσεις των λαών. «Δυστυχώς, ο κ. Σουλτς, για μία ακόμα φορά, κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, πρώην αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος, του κ. Γεωργιάδη και των υπολοίπων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι προέρχονται από την ακροδεξιά. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ακροδεξιά και αυτό να το καταλάβει ο κ. Σουλτς, όπως πρέπει να καταλάβει ότι ο θεσμός τον οποίο εκπροσωπεί τον υποχρεώνει να σέβεται τις αποφάσεις των λαών».

Σχετικές ειδήσεις