ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των Θρησκευτικών

ΔΗΜΑΡ: Επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των Θρησκευτικών

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των Θρησκευτικών και η κυβερνητική αναδίπλωση κατόπιν των αντιδράσεων, δείχνουν ότι στόχος δεν είναι ούτε ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα επισημαίνει ότι η επανατοποθέτηση των σχέσεων κράτους – εκκλησίας είναι μείζον θέμα, κάνοντας λόγο για αναγκαίο διαχωρισμό τους με αφορμή τα όσα ακολούθησαν έπειτα από τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας για την απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των θρησκευτικών και η κυβερνητική αναδίπλωση κατόπιν των αντιδράσεων, δείχνουν ότι στόχος δεν είναι ούτε ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών ούτε μια μεταρρυθμιστική αλλαγή στον κατηχητικό και ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, αλλά η θορυβώδης παρουσία κυβερνητικών στελεχών από «τηλεοπτικού άμβωνος».

Το πρόβλημα παραμένει στη μονόπλευρη παρουσίασή του μαθήματος αντί μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της ιστορίας των θρησκειών.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι το μείζον είναι η επανατοποθέτηση των σχέσεων εκκλησίας κράτους με τον αναγκαίο διαχωρισμό τους. Αυτή είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνία».

Σχετικές ειδήσεις