ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: «Το ευκταίο θα ήταν να μην επιβληθεί καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Χρυσοβελώνη: «Το ευκταίο θα ήταν να μην επιβληθεί καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για "πενταροδεκάρες", ειδικά αυτή την εποχή που γνωρίζουμε ποια είναι η οικονομική κατάσταση γενικότερα, η οικονομική δυνατότητα των οικογενειών και οι "τσέπες" των γονέων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος των ΑνΕλ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το άριστο και το ευκταίο θα ήταν να μην επιβληθεί καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να είναι μηδενικός όπως στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Επιπλέον, επισήμανε ότι από οικονομικής κατάστασης δεν είναι το ίδιο όλα τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, δεν έχουν την ίδια οικονομική ευρωστία τα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αυτά της Μαγνησίας, ούτε βεβαίως τα δίδακτρα βρίσκονται στην ίδια κλίμακα, προσθέτοντας «σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προασπίσουμε και να στελεχώσουμε τα δημόσια σχολεία προκειμένου να λειτουργήσουν όσο το δυνατό πιο άρτια και αποδοτικά. Από την άλλη, δεν μπορούμε να αποστερήσουμε από τους γονείς τη δυνατότητα, εφόσον το θέλουν, να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, ούτε να λέμε "να πληρώσουν αυτοί οι γονείς γι' αυτή την επιλογή τους", γιατί μπορεί να στερούνται άλλα πράγματα».

Η κ. Χρυσοβελώνη εκτίμησε ότι «η απόφαση για επιβολή χαμηλού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αν και δεν είναι η τέλεια επιλογή, συνιστά πάντως πρόοδο σε σχέση με το 23% που είχε ανακοινωθεί αρχικά και δείχνει ότι η κυβέρνηση κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια» και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση α κατορθώσει να βρει ισοδύναμα.

Στις δηλώσεις της εγκάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για «περίσσευμα λαϊκισμού», καθώς, όπως είπε «τα στελέχη των δύο κομμάτων πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους για το που οδήγησαν τη χώρα με τις πολιτικές τους. Δεν μπορεί τον Ιούλιο-Αύγουστο να υπερψηφίζουν τη συμφωνία με τους δανειστές και τώρα να έρχονται και να λένε ότι δεν ψηφίζουν τα μέτρα, τα οποία είναι απόρροια της συμφωνίας. Ας σοβαρευτούν, επιτέλους, γιατί έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες που δεν πρέπει να τις ξεχνούν».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, η εκπρόσωπος των ΑνΕλ, είπε «θα πρέπει πρώτα να ακούσουμε την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε για περικοπές συντάξεων, χωρίς να έχουμε τα πραγματικά δεδομένα και συγκεκριμένα νούμερα και να τρομοκρατούμε τον κόσμο που αγωνιά για τη σύνταξή του. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι αλλεπάλληλες δηλώσεις και από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη».

Σχετικές ειδήσεις