ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Λύση ήττας ο Μεϊμαράκης

Τζιτζικώστας: Λύση ήττας ο Μεϊμαράκης

Κριτική στον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη άσκησε σήμερα, Τετάρτη (04/11/2015) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ο Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας. Δεν δίνει προοπτική», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτήρισε ως αναληθή τα όσα γράφονται περί στήριξης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Μεϊμαράκη.

«Η ΝΔ πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα. Με τον Μεϊμαράκη μπορούμε να κρατήσουμε κάποιες δυνάμεις, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το άλμα» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν διεκδικεί την ψήφο του κόσμου, την απαιτεί και αυτό είναι ασέβεια προς όλους». «Ο κύριος αντίπαλος είναι έξω από την παράταξη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ».

«Δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα από την παράταξη. Δεν πάω κόντρα σε πρόσωπα. Πάω κόντρα σε νοοτροπίες. Αυτές έχουν συρρικνώσει την παράταξη. Δεν πάω κόντρα στην ιστορία της παράταξης. Είμαι περήφανος για κάθε έναν αρχηγό ξεχωριστά», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για το ζήτημα της συμμετοχής του στις εκλογές της ΝΔ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε: «Aν θεωρούσα ότι είναι μειονέκτημα ο εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός δεν θα συμμετείχα σε αυτό. Η ΝΔ έχει άξια στελέχη και μπορεί να ανταποκριθεί... Ποτέ δεν έχανε η ΝΔ στη Βουλή, στην κοινωνία έχει χάσει τις μάχες».

Σημείωσε, επίσης, πως αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ «δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο στη Βουλή. Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ορίσω δυο αντιπροέδρους. Ο ένας θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και ο άλλος την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας, δεν θα πάμε ξανά απροετοίμαστοι θα έχουμε λύσεις παντού και θα έχουμε να προτείνουμε».

Τέλος, επισήμανε ότι η ΝΔ μπορεί να ξαναφτάσει στο 45% των προτιμήσεων, «όταν θα είναι ενωμένη και θα έχει προοπτική».

Σχετικές ειδήσεις