ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων κόντρα στο Μνημόνιο

Κουβέλης: Συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων κόντρα στο Μνημόνιο

Την ανάγκη να υπάρξει «ενωτική και ενδεχομένως η οργανωτική συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής αριστεράς» για να αντιμετωπιστούν με παράλληλο πρόγραμμα οι δύσκολες και επαχθείς προβλέψεις του τρίτου μνημονίου» υπογραμμίζει σήμερα Πέμπτη (05/11/2015) ο Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουβέλης μιλά για τους λόγους που οδήγησαν στη συγκρότηση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για κόμμα, «αλλά για πολιτική κίνηση που απευθύνεται στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις και προσωπικότητες, αποκλείοντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς, γιατί διέπονται από φιλελεύθερες αντιλήψεις».

«Στις νέες πραγματικότητες που επικρατούν στη χώρα πιστεύω ότι είναι ανάγκη η ενωτική και ενδεχομένως οργανωτική συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής αριστεράς. Η πρωτοβουλία των στελεχών που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και αποχώρησαν αναφέρεται ακριβώς στην κοινή προσπάθεια αυτών των δυνάμεων και αποσκοπεί να συνενώσει και να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ τους, με τα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα και την Ευρώπη», υπογραμμίζει ο Φ. Κουβέλης.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το πώς κρίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης με φόντο το νέο Μνημόνιο, απαντά: «Η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση έχει δύσκολα και επαχθή μέτρα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Θα πρέπει άμεσα να προωθήσει εκείνες τις αντιρροπήσεις, όπου είναι επαχθείς οι δεσμεύσεις για ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αλλά πρέπει να διανυθεί με μια αριστερή ευρωπαϊκή πολιτική».

Αναφορικά με τη στάση των εταίρων, ο Φ. Κουβέλης, επιμένει ότι είναι επιτακτική η εφαρμογή ενός παραλλήλου προγράμματος. «Υπάρχει πάντα η κοινωνικά δίκαιη επιμέρηση που είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα. Η αναπτυξιακή διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα. Και αναφέρομαι στην ανάγκη να ξεκινήσει με συγκεκριμένους στόχους, άξονες και προτεραιότητες», σημειώνει.

Σχετικές ειδήσεις