ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Διαμάχες, παρασκήνιο και αγωνία για την επόμενη μέρα

Εκλογές ΝΔ: Διαμάχες, παρασκήνιο και αγωνία για την επόμενη μέρα

Ο Καραμανλής, η Ντόρα και οι υπόγειες διεργασίες

Καζάνι που βράζει μοιάζει η Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Το παρασκήνιο είναι έντονο, οι διεργασίες πυρετώδεις και τα τηλέφωνα από το πρωί έχουν πάρει φωτιά, με τα στελέχη να ανησυχούν για το μέλλον της παράταξης και να συζητούν για το ποιος μπορεί να βγει μπροστά και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βγάλει το κόμμα από το αδιέξοδο.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr εμφανίζεται απογοητευμένος από τις εξελίξεις στο κόμμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί πάνε να διαλύσουν το κόμμα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Συγγρού, ο ίδιος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αναλάβει, προς το παρόν τουλάχιστον, οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Σιγή επικρατεί στο στρατηγείο της Ντόρας Μπακογιάννη. Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ δεν έχει βγει μέχρι στιγμής να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τις εξελίξεις στο κόμμα παρά τις πιέσεις από στενούς της συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει στήριξη στην υποψηφιότητα του αδερφού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν τον υποστήριξε όσο θα ήθελε ο ίδιος, με αποτέλεσμα οι σχέσεις τους να έχουν διαταραχθεί.

Φήμες μάλιστα έκαναν λόγο για έμμεση στήριξη της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη με αντάλλαγμα την αντιπροεδρία του κόμματος σε περίπτωση εκλογής του. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, διέρρευσε η πληροφορία ότι ο κ. Μεϊμαράκης σχεδιάζει να προτείνει την κ. Μπακογιάννη για μεταβατικό πρόεδρο. Οι πληροφορίες ωστόσο διαψεύδονται από τους συνεργάτες των δύο «γαλάζιων» βουλευτών.

Σχετικές ειδήσεις