ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν θα περάσει το ασφαλιστικό και αυτό είναι η φοβία του

Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν θα περάσει το ασφαλιστικό και αυτό είναι η φοβία του

Η Ένωση Κεντρώωνδεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση με τον Καμμένο«γιατί είναι ακροδεξιός», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που επιμένει στον σχηματισμό μίας Οικουμενικής κυβέρνησης ενώ εκτιμά πως «ο Τσίπρας δεν θα περάσει το ασφαλιστικό και αυτό είναι η φοβία του».

Αυτά είναι τα κύρια σημεία της σημερινής του ραδιοφωνικής συνέντευξης εξηγώντας για άλλη μία φορά πως «υποστηίρίζει ένα εθνικό σχέδιο και όχι για μα συμφωνία προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση ο Τσίπρας σε μια ψηφοφορία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε στην ανάγκη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι «αν είχαμε κάνει οικουμενική από το 2009 θα είχαμε φύγει από τα μνημόνια το 2011».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της Γερμανίας και της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού και συμπλήρωσε ότι «εκείνοι που πρέπει να κάνουν το μεγαλο συνασπισμό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

«Γι' αυτό και θα πω στον Τσίπρα να πάει την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό μετά τον Ιανουάριο προκειμένου ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να πείσει του θερμοκέφαλους που τώρα έγιναν αντιμνημονιακοί ότι πρέπει να εφαρμοστεί η γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή» πρόσθεσε.

«Εγώ έχω στο μυαλό μου αυτό που είχα πει πάντα: Να κάνουμε κυβέρνηση οικουμενική, όχι κομματικούς υπουργούς. Πιστεύω ότι δεν θα το αρνηθεί τελικά ο Τσίπρας και θα το δεχθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό προσθέτοντας ότι με τη λήξη του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο Τσίπρας «έσκυψε και μου είπε "θα τα πούμε μόλις γυρίσω"».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η

Προειδοποίησε, τέλος, ότι «θα έρθει μια νύχτα με την ψηφοφορία του ασφαλιστικού που θα ζήσουμε πάλι Grexit».

Σχετικές ειδήσεις