ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή ώστε να ολοκληρωθούν… αναίμακτα

Εκλογές ΝΔ: Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή ώστε να ολοκληρωθούν… αναίμακτα

Η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να εγγυηθεί την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου, διαμηνύει προς όλες τις πλευρές στους κόλπους της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή προς τα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων είναι, η Νέα Δημοκρατία να περάσει την διαδικασία των εκλογών αναίμακτα και να συγκροτηθεί άμεσα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως αναφέρει ο η εφημεριδα το «Βήμα», οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν υπό τη σκιά των καταλυτικών παρεμβάσεων του Κώστα Καραμανλή ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το κεφάλαιο ανάδειξης του νέου αρχηγού, με τους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας ανεβάζουν...στροφές.

Εξάλλου, απέμειναν, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά με την «σφραγίδα» της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vodafone που ανέβαλε την διεξαγωγή των εκλογών, μόλις 15 μέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Η ατμόσφαιρα, πάντως, παρά τις παραινέσεις του κ. Καραμανλή και άλλων κεντρικών παραγόντων της Ν.Δ. είναι δηλητηριασμένη, καθώς οι αιχμές, οι εντάσεις, οι μομφές και τα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη κυριαρχούν. Βέβαια κατά την πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού η Κ.Ο.της ΝΔ εμφανίστηκε συντεταγμένη και η ένταση έχει αποφορτιστεί, καθώς έχει συμβάλλει αρκετά και η παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου.

Σχετικές ειδήσεις