ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Είναι ώρα να αφήσουμε τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις

Θεοχαρόπουλος: Είναι ώρα να αφήσουμε  τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις

Είναι η ώρα για την ισχυροποίηση και την δημιουργία μιας μεγάλης Συμπαράταξης, από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας είπε δίνοντας το στίγμα οπρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στoν Real fm, μεταξύ άλλων επεσήμανε πως οι προοδευτικοί πολίτες έχουν απογοητευτεί από τις πολιτικές που ασκούνται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον λαϊκισμό, που δεν οδηγούν πουθενά.

«Χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βαθιές τομές και αλλαγές. Είναι ώρα να αφήσουμε όλοι τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις. Κινήσεις και κόμματα του ευρύτερου χώρου, μεταξύ αυτών και το ΠΟΤΑΜΙ, θα πρέπει να το πάρουνε απόφαση και να κάνουν υπερβάσεις. Προτείνω να κλειστούμε οι αρχηγοί των κομμάτων και των κινήσεων σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε από εκεί, αν δεν υπάρξει αυτή η μεγάλη Συμπαράταξη, η οποία θα οδηγήσει στην εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητούν οι πολίτες. Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, που συγκροτήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα χρειάζονται βήματα σταθερά από όλους», σημείωσε ο κος Θεοχαρόπουλος.

Για τις πολιτικές εξελίξεις ο κος Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «από την προεκλογική περίοδο αναφέραμε πως η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με οριακές πλειοψηφίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη αντίληψη και προχώρησε σε μία αναποτελεσματική κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας και εμείς ασκούμε υπεύθυνα προγραμματική αντιπολίτευση, όπως καθόρισε ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αυτό που τονίζουμε είναι ότι η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές».

«Εμείς, δεν θα συνεισφέρουμε στην διεύρυνση αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δημιουργεί αδιέξοδα. Η πρόταση μας είναι σταθερή για μια νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία. Αυτή η πρότασή μας έχει τεθεί και προεκλογικά και μετεκλογικά, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει και δεν την έχει συζητήσει. Σε αυτό το πλαίσιο της πρότασή μας, χρειάζεται να αρθούν τα όποια πιθανά αδιέξοδα θα έχουμε μπροστά μας την επόμενη περίοδο» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σχετικές ειδήσεις