ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Υπάρχει χώρος για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα

Νικολόπουλος: Υπάρχει χώρος για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα

Με αφορμή τη συνέντευξή του στην ΕΣΗΕΑ, το πρωί της Δευτέρας (28/03/2016), με θέμα την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «PARAPOLITIKA FM» και «MAX FM», μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θεωρούμε πως υπάρχει χώρος για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που να εκφράζει τη μεγάλη, ελληνική, πολιτική οικογένεια της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας, και μάλιστα, ενός φορέα που, με την πιθανολογούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, μετά μάλιστα την διάψευση των ελπίδων μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και μετά την εκλογή του ακραίου, υπερ-νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Βέβαια προκύπτουν και τα εξής ξεροκέφαλα ερωτήματα: Χωράει στον πολιτικό χάρτη ένας νέος πολιτικός φορέας με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις; Και τι είδους κόμμα μπορεί να είναι αυτό; Ποιους θα εκπροσωπεί και από ποιους θα εκπροσωπείται; Ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι και οι σύμμαχοί του και με ποιο τρόπο θα τους επιτύχει;».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι εννοούσε με την φράση «ο Γιώργος Καρατζαφέρης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας», ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε: «Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές του πρωτοβουλίες, έγινε ο καταλύτης για να ανοίξει κυριολεκτικά το κουτί της Πανδώρας, των επαφών και των διεργασιών, σε ολόκληρο το μη εκφραζόμενο σήμερα, από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, πολιτικό φάσμα. Ξαφνικά με αφορμή την πρωτοβουλία του Γ. Καρατζαφέρη, ξανάνοιξε το θέμα του “νέου” σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα. Το γεγονός όμως αυτό αποδεικνύει ότι, οι μέχρι πρότινος πλασαριζόμενες ως δήθεν νέες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις, “αρρώστησαν και γέρασαν” πολύ γρήγορα και, πλέον, η ημερομηνία λήξης τους είναι τόσο σύντομη, ώστε η πολιτική σκηνή να αναζητά και πάλι καινούργιους “νέους”, ελπίζοντας πως δεν θα αποδειχθούν ένα ακόμη “λίφτινγκ» του παλιού”».

Και κατέληξε: «Το τόνισα και χτες πρέπει να διδάσκουμε με το παράδειγμα μας. Πρέπει να φέρουμε το νέο.... Και δηλώνω ότι όταν φτάσουμε συν Θεώ στο ιδρυτικό συνέδριο, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να μπορώ να προσκαλώ τους καλύτερους Έλληνες, τις νέες, τους νέους και όλους τους πρωτοείσακτους της πολιτικής, να γίνουν εκείνοι οι μπροστάρηδες και οι ηγέτες του νέου αυτού πολιτικού φορέα και θα αισθανθώ μάλιστα δικαιωμένος, αν η ιδρυτική του ηγεσία έχει άρωμα γυναίκας».

Σχετικές ειδήσεις