ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: «Έχουμε ανάγκη από αυτούς που έδωσαν τις σωστές μάχες»

Θεοδωράκης: «Έχουμε ανάγκη από αυτούς που έδωσαν τις σωστές μάχες»

«Το νέο και μεγάλο θα έρθει αν προστεθεί μια κρίσιμη μάζα από την κοινωνία. Γι' αυτό πρέπει να αφήσουμε άδειες κάποιες πρώτες καρέκλες. Ο κορμός - και θέλω να είμαι ξεκάθαρος - του νέου και μεγάλου δεν μπορεί να είναι οι υπουργοί του χθες», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «προφανώς έχουμε ανάγκη από αυτούς που έδωσαν τις σωστές μάχες, προφανώς πρέπει να είναι εδώ. Προφανώς κάποιοι θα είναι και στην πρώτη σειρά. Αλλά θα επιμείνω. Ο κορμός θα πρέπει να είναι νέα πρόσωπα. Που θα εκπροσωπούν τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας».

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού ότι «ο τίτλος της καταστροφικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ό,τι να’ναι», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ζητώ από την τηλεοπτική εκπομπή που είναι πολύ πιο τεκμηριωμένη».

Ο επικεφαλής του Κινήματος για άλλη μια φορά είπε ότι το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρόταση «για ένα Κοινοβούλιο της Αναγέννησης όπου θα αντιπροσωπεύονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Παλιές και νέες. Προοδευτικοί πολίτες, φιλελεύθεροι, μεταρρυθμιστές, οικολόγοι, ριζοσπάστες».

Και όπως εξήγησε στη συνέχεια, «για να ανατραπεί το άρρωστο πολιτικό σκηνικό χρειάζονται πολλοί, χρειάζεται μια συνωμοσία του καλού, χρειάζονται και οι «ανένταχτοι υποψιασμένοι», αυτοί που δεν πλησιάζουν πλέον την κάλπη».

Σχετικές ειδήσεις