ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομματικό «μασάζ» Τσακαλώτου και Χουλιαράκη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Κομματικό «μασάζ» Τσακαλώτου και Χουλιαράκη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Με το νομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Οικονομικών να εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή έως το βράδυ της Τετάρτης (18/05/2016), οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης ενημερώνουν σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις λεπτομέρειες του νομοθετήματος.

Επί της ουσίας, οι δύο υπουργοί επιχειρούν να πείσουν τα στελέχη της συμπολίτευσης γι τις προοπτικές που προκύπτουν βάσει του πολυνομοσχεδίου, εστιάζοντας την επιχειρηματολογία τους στην «επόμενη ημέρα» για την Ελλάδα. Παράλληλα, θα καταβάλουν προσπάθειες, ώστε να καμφθούν τυχόν προβληματισμοί και διαφωνίες των βουλευτών σε ό,τι αφορά τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, όπως η κατακόρυφη αύξηση των έμμεσων φόρων αλλά και η πώληση των «κόκκινων» δανείων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη, ότι η συμφωνία θα κλείσει οριστικά στο Eurogroup της 24ης Μαΐου και ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της υπολειπόμενης δόσης που θα ξεκινήσει, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, μέσα στον Ιούνιο.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό επιτελείο αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο προβληματισμό τη σκληρή στάση του ΔΝΤ, το οποίο ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη για την Ελλάδα εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις