ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ

Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων προσκαλεί τα πάνω από 900 μέλη της στην 1η Ολομέλεια για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πρωτότυπης πρωτοβουλίας, από πολιτικής πλευράς, «5 Προβλήματα – 5 Προτεινόμενες Λύσεις».

Σκοπός της Ολομέλειας είναι να συμβάλλουν τα μέλη στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου και των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα να αναδείξουν τα προβλήματα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο κεντρικό πολιτικό περιβάλλον.

Η ιδέα ήταν του Γραμματέα, Νίκου Κωστόπουλου, και της ομάδας του την οποία αποτελούν οι Γιώργος Κώτσηρας, Γρηγόρης Λέων και Χρόνης Ακριτίδης, και στόχο έχει την άμεση επικοινωνία με τους επιστημονικούς φορείς ζητώντας τους να παραθέσουν τα προβλήματά τους και να σκεφτούν αντίστοιχες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Γραμματεία, που έχει συγκριτικά το μεγαλύτερο αριθμό μελών από τις υπόλοιπες της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τα μέλη της να παρουσιάσουν 5 – και μόνο πέντε – προβλήματα και να παραθέσουν 5 λύσεις, μία για το κάθε ένα. Η συλλογή των προτάσεων ολοκληρώθηκε και στις 14 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση της επεξεργασίας του συνόλου αυτών σε μια ανοιχτή για τα μέλη εκδήλωση στα γραφεία του κόμματος.

Η πρωτοπορία της εκδήλωσης οφείλεται στις πεποιθήσεις του κ. Κωστόπουλου, που αρνείται να δεχτεί τη διαρροή των επιστημόνων μας στο εξωτερικό – γνωστή πλέον και ως brain drain – αλλά και τη μη αξιοποίηση των ταλέντων που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα. O ίδιος και η ομάδα του πιστεύουν ότι η επιστημονική κοινότητα έχει πολλά να προσφέρει και κυρίως στην ανάπτυξη της κοινωνίας με τέτοιο τρόπο, που το αποτέλεσμα θα είναι: ενθάρρυνση, ελπίδα για το καλύτερο εφόσον αναλάβουμε ευθύνη για το ρόλο που έχει ο καθένας μας στην κοινωνία, ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και αλληλεγγύης, ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και ανάπτυξη της πεποίθησης ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιλογές και την ικανότητα να διαλέγουμε την καλύτερη ανά περίπτωση.

Ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος ανέλαβε έπειτα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Γραμματεία τον Φεβρουάριο 2016, είναι από τους νεαρότερους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, με χαμηλό προφίλ αλλά μεγάλη δράση στον τομέα του. Προτιμά να ακούει και να δρα παρά να μιλά, και προτείνει λύσεις αντί να αναλύει λάθη του παρελθόντος και του παρόντος.

Η 1η Ολομέλεια της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων θα λάβει χώρα στις 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 18:00 στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Συγγρού 340).

Σχετικές ειδήσεις