ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Καταψηφίσαμε τα προαπαιτούμενα

Νικολόπουλος: Καταψηφίσαμε τα προαπαιτούμενα

Με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε), ο πρόεδρος του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, καταψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, την Τρίτη (27/092016).

Η στάση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να μην επωμίζονται τα δυσβάσταχτα βάρη των μνημονίων μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι απλοί εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της συνεχώς συρρικνούμενης μικρομεσαίας τάξης.

Επίσης, με αφορμή τη συζήτηση για την απαράδεκτη πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που ανήγγειλε την υποβάθμιση και το «μπαστάρδεμα» του μαθήματος των Θρησκευτικών, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον Νίκο Νικολόπουλο. Σημειώνεται πως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εν προκειμένω, συνταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΧΡΙ.Κ.Ε, τονίστηκε ότι η Ορθόδοξη πίστη, έναντι άλλων δογμάτων, απομειώνεται, ευτελίζεται και συνταγματικά αδικείται κατάφωρα.

Με την ευκαιρία, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής επικρότησαν την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος απέστειλε εμπεριστατωμένη επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας και του ζητάει να αποτρέψει το ολίσθημα του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Τέλος, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών για το οποίο ο Νίκος Νικολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, που βάζουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και κάθε «κατεργάρη της τηλεοπτικής ανομίας και ασυδοσίας στο πάγκο του».

Σχετικές ειδήσεις